Četrta tekma bo v noči na ponedeljek ob 4.30 po slovenskem času. Foto: Reuters
Četrta tekma bo v noči na ponedeljek ob 4.30 po slovenskem času. Foto: Reuters

Potem ko so Kralji navdušili na drugi tekmi, ko jim je z golom Anžeta Kopitarja v podaljšku uspel brejk, na tretji niso bili kos kanadskemu tekmecu, s katerim tretjo sezono zapored igrajo v prvem krogu končnice. Najboljši slovenski hokejist je odigral svojo 95. tekmo v končnici, kar je nov rekord kalifornijskega kluba.

Edmonton na tretji tekmi nadigral Los Angeles

“Trudili smo se. Nimamo si česa očitati, preprosto potek tekme ni šel, kot smo si želeli. Zdaj je 2:1. Tudi če bi izgubili z 10:1, je enako. Moramo odgovoriti na naslednji tekmi. Edmonton ima odlične igralce. Moramo biti disciplinirani, da ne bomo imeli toliko izključitev, in igrati svojo igro,“ je povedal branilec Los Angelesa Matt Roy. Napadalec Kevin Fiala pa je dodal: “Od začetka nismo bili pravi. Zdelo se mi je, da so bili bolj lačni uspeha, priigrali so si več priložnosti. Moramo se pripraviti na naslednjo tekmo.“

“Lepa zmaga. Mislim, da smo veliko stvari naredili prav. Dobro delo smo opravili ob igri z igralcem manj. Odličen je bil naš vratar. Toda šteje le zmaga. Moramo se dobro pripraviti na naslednjo tekmo,“ je bil zadovoljen Connor McDavid, ki je postal drugi igralec v zgodovini NHL-a z vsaj osmimi podajami na prvih treh tekmah serije. Dvakrat je predtem to uspelo Waynu Gretzkyju.

Zach Hyman je zadel na vseh treh tekmah serije. Foto: Reuters
Zach Hyman je zadel na vseh treh tekmah serije. Foto: Reuters

Oilersi, ki so dvakrat zapored končali sezono Kingsov, so udarno začeli dvoboj. Po dobrih šestih minutah so povedli, ko je Drew Doughty v svoji tretjini precej lahkomiselno podal. Plošček je prestregel Mattias Ekholm in ga podal pred vrata, kjer je bil Zach Hyman. Cam Talbot je bil sprva na mestu, toda gostujoči napadalec, ki je v končnici v izvrstni formi, ga je nazadnje le pospravil za njegov hrbet.

Slabih deset minut pozneje je Edmonton povišal vodstvo. Po levi strani je prodrl Evander Kane, plošček prepustil Leonu Draisaitlu, ki je iz precej ostrega kota premagal domačega vratarja. Tri minute zatem so gostje izkoristili igralca več na ledu, pod zadetek, svojega prvega v letošnji končnici, pa se je podpisal McDavid, sicer tretji po številu točk v rednem delu.

26. minuta je tekla, ko je nekaj upanja domačim navijačem vlil Doughty, ki je po lepi kombinaciji in podaji Quintona Byfielda znižal na 3:1, toda le dve minuti pozneje se je mreža Kingsov znova zatresla. Po strelu Codyja Cecija z razdalje je ob Kopitarju za Talbotov hrbet plošček preusmeril Kane. V zadnji tretjini sta zanesljivo zmago Naftarjev potrdila Hyman s svojim že šestim zadetkom v seriji in Draisaitl, ki je dosegel svoj tretji letošnji gol v končnici. Oba sta zadela ob številčni premoči na ledu. Razmerje strelov je bilo 28:40.


Vzhod, 1. krog

WASHINGTON - NY RANGERS 0:3
1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Carlson 6.; Kreider 7., Goodrow 9., Trocheck 36.
Obrambe: Lindgren 19; Šestjorkin 28.

Sobota ob 20.00:
NY ISLANDERS - CAROLINA 0:3

Sobota ob 23.00:
TAMPA BAY - FLORIDA 0:3

Nedelja ob 2.00:
TORONTO - BOSTON 1:2


Zahod, 1. krog

LOS ANGELES - EDMONTON 1:2
1:6 (0:3, 1:1, 0:2)
Doughty 26.; Hyman 7., 47., Draisaitl 16., 53., McDavid 19., Kane 28.
Obrambe: Talbot 35; Skinner 27.

NASHVILLE - VANCOUVER 1:2
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Evangelista 57.; Miller 14., Boeser 25.
Obrambe: Saros 10; DeSmith 29.

COLORADO - WINNIPEG 2:1
6:2 (1:0, 0:2, 5:0)
Parise 12., MacKinnon 43., Ničuškin 45., Lehkonen 49., Colton 53., Toews 57.; Toffoli 26., Morrissey 31.
Obrambe: Georgijev 22; Hellebuyck 34.

Nedelja ob 4.30:
VEGAS - DALLAS 2:0

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.