Tomaž Razingar je z igralcem manj šokiral Madžare. Foto: STA
Tomaž Razingar je z igralcem manj šokiral Madžare. Foto: STA
Aleš Mušič
Aleš Mušič je zadel četrt ure pred koncem. Foto: Aleš Fevžer
Gladka zmaga risov v Budimpešti

Slovenci so prvič zapretili v 4. minuti, ko je Blaž Gregorc streljal z modre črte, nato pa odbitka ni uspelo v mrežo pospraviti Alešu Mušiču. V 7. minuti sta morala drug za drugim na klop za kaznovane dva madžarska hokejista, risi so imeli 30 sekund dva igralca več na ledu, vendar je Zoltan Hetenyi ohranil mrežo nedotaknjeno. Štiri minute pozneje so prvi "power-play" na tekmi imeli tudi madžarski hokejisti, slovenska četverka je ubranila vse nalete. Prva peterka je nato izvedla protinapad po desni strani, Jan Muršak je streljal po zraku, vratar je bil na mestu.


"Raza" šokiral Madžare ob igralcu manj

V 23. minuti je Tomaž Razingar po odbitku le za las streljal mimo desne vratnice. Na polovici tekme so Madžari imeli igralca več, Gašper Krošelj je moral nekajkrat kar resneje posredovati. Slovenci so z igralcem manj prišli do protinapada, ki ga je Razingar zaključil z zadetkom, ko je preigral Hetenyija in z leve strani zatresel mrežo. Sledila je menjava med vratnicami, namesto Krošlja je priložnost dobil Andrej Hočevar.

V zadnji tretjini sijajna igra Slovencev
Hitro na začetku zadnjega dela igre je moral na kazensko klop Anže Kuralt, domači niso bili pretirano nevarni. Sta pa ob izteku kazni v napad pobegnila Jan Urbas in Mušič, ki je bil sam pred golom in povišal na 0:2. V 52. minuti je Mitja Robar ob "power-playu" pustil plošček Muršaku, ki je z močnim strelom razparal mrežo Madžarov. Na drugi strani je imel Csaba Kovacs povsem prazno mrežo, vendar meril mimo gola. Slovenski hokejisti so nato nadzorovali potek igre, imeli tudi nekaj atraktivnih potez. Po podaji Mihe Verliča je piko na i dve minuti pred koncem postavil Rok Leber.

Kopitar še ni določil končnega seznama
SP divizije I skupine A se bo začel čez teden dni, Slovenci se bodo v prvi tekmi merili z Japonsko. Selektor Matjaž Kopitar po koncu tekme z Madžari še ni sporočil, na koga računa na svetovnem prvenstvu, a bo seznam igralcev najverjetneje razkril že v kratkem.


Izjave po tekmi:
Matjaž Kopitar: "Test nam je uspel kar dobro. Ne bi izpostavljal rezultata. Dokazali smo, da lahko dobro igramo, če smo zbrani in osredotočeni."

Tomaž Razingar: "Za nami sta dve dobri tekmi - najprej proti Avstriji, zdaj še proti Madžarski. Proti zadnji smo odigrali še nekoliko bolje kot proti Avstriji. Za zdaj smo lahko zadovoljni, na prvenstvu pa bo že nova zgodba … Pred nami je še trening na Jesenicah, nato pa nas čaka pot proti Južni Koreji."

Aleš Mušič: "Obe tekmi lahko ocenim pozitivno. Mislim, da smo proti Madžarski prikazali boljšo predstavo kot proti Avstriji. Več poudarka smo namreč namenili sistemu, drsanju brez ploščka v posesti, pokrivanju nasprotnikovih igralcev v njihovi obrambni tretjini. Te elemente igre smo odigrali zelo dobro. To moramo ponoviti na vseh tekmah prvenstva."

Pripravljalna tekma, Budimpešta:
MADŽARSKA - SLOVENIJA
0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
4.100; Razingar 31., Mušič 45., Muršak 52., Leber 58.

Gladka zmaga risov v Budimpešti