Jan Drozg je znova potrdil, da je v odlični formi, potem ko se je izkazal že v Ligi KHL v dresu Amurja iz Habarovska. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Drozg je znova potrdil, da je v odlični formi, potem ko se je izkazal že v Ligi KHL v dresu Amurja iz Habarovska. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija je tako priprave, ki so jih hokejisti pod vodstvom selektorja Eda Terglava začeli pred skoraj štirimi tedni, končala na najlepši možen način. V predmestju Pariza je premagala ekipo, ki se pripravlja na majsko svetovno prvenstvo elitne skupine na Češkem.

V sredo so bili gostitelji boljši po podaljšku z 2:1, kar je bil tudi edini poraz Slovenije na testnih dvobojih.

Sorodna novica Drozg: Na svetovno prvenstvo gremo po pet zmag

Risi blesteli v uvodni tretjini
Danes je slovenska reprezentanca pokazala odlično predstavo. Že v uvodu so Slovenci močno pritisnili in Rok Macuh je iz gneče pred golom v polno zadel že v 4. minuti. Pritisk se je nadaljeval, v 13. minuti pa je Jan Drozg ob prednosti igralca več s strelom od daleč vodstvo še povišal.

Pintarič zbral 32 obramb
V nadaljevanju so gostitelji vzpostavili ravnotežje. Žiga Mehle je dobil disciplinsko kazen igre. Galski petelini so vse bolj ogrožali vratarja Matijo Pintariča, ki pa se je izkazal, ubranil vse francoske napade, tudi ob petih minutah z igralcem manj po kazni Mehletu ni klonil.

Sorodna novica Risi v Bolzano po deveto zmago v "drugem razredu"

Török zapečatil usodo Francozov
Francozi so skušali na vsak način priti vsaj do znižanja, toda slovenska obramba je bila trdna. Pintarič, ki sicer tudi na klubski sceni igra v Franciji in je dobil priložnosti za nastop, potem ko je v sredo branil Gašper Krošelj, je do konca zdržal brez prejetega gola in z 32 obrambami. Na drugi strani pa so gostitelji v zadnji minuti poskušali še brez vratarja, toda Matic Török je to kaznoval s tretjim golom Slovenije.

Slovenski hokejisti so tako na prijateljskih tekmah dosegli peto zmago v šestih dvobojih. Pred pariškima tekmama so Slovenci dvakrat premagali Poljsko (2:0 in 3:1), Avstrijo pa so v Ljubljani premagali s 5:2, v Beljaku pa s 6:0.

Slovenci bodo iz Pariza odpotovali neposredno na prizorišče SP-ja na Južnem Tirolskem. Uvodna tekma prvenstva čaka rise v nedeljo ob 12.30 proti Južni Koreji. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Risi odlično pripravljeni potujejo na SP v Bolzano

Pintarič: Fantje so videti pripravljeni, motivirani in borbeni
"Mislim, da smo zelo dobro igrali, mogoče smo storili preveč prekrškov, a smo se super branili z igralcem manj. To je pred prvenstvom celo dobro, da vadimo to fazo igre. Fantje so videti pripravljeni, motivirani in borbeni. Vsi se že veselimo svetovnega prvenstva," je dejal vratar Matija Pintarič, ki je bil izbran za igralca tekme.

Selektor Terglav zelo zadovoljen s pristopom
"Po včerajšnjem porazu smo želeli podati dober, pozitiven odgovor. Vseh 60 minut smo v obrambi delali tako, kot je treba. Pripravili smo si več priložnosti pred tekmečevim golom in tako prišli do razlike dveh golov. Zelo zadovoljen sem s pristopom, zdaj pa se začne zares," je dodal selektor Edo Terglav.

"Priprave so potekale, kot smo si želeli, od fizične, mentalne priprave do taktičnih zamisli. Želeli smo biti iz tekme v tekmo boljši, imeli smo pozitivne izide. Tudi mladim smo dali dovolj priložnosti in so se izkazali. Prvi del je za nami, zdaj pa čakamo na svetovno prvenstvo," je še dodal Terglav.


Pripravljalni tekmi, Cergy:
FRANCIJA – SLOVENIJA
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Macuh 4., Drozg 13., Torok 60.

Odigrano v četrtek:
FRANCIJA – SLOVENIJA
* 2:1 (1:0, 0:1, 0:0)
Auvitu 12., Claireaux 61.; Mašič 17.

* - v podaljšku