Slovenija je poleg Italije glavni favorit turnirja v Bolzanu. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija je poleg Italije glavni favorit turnirja v Bolzanu. Foto: www.alesfevzer.com

Največja dilema je bila, ali naj selektor čaka na razplet nemške lige in štiri člane Bremerhavna – Blaža Gregorca, Miho Verliča, Žigo Jegliča in Jana Urbasa. Ostali so brez naslova nemškega prvaka, saj je Bremerhaven izgubil tudi peto tekmo proti Berlinu z 0:2 in s tem finalno seerijo z 1:4 v zmagah.

Na seznamu teh hokejistov ni, med tistimi, ki so odpadli po tekmah v Parizu, pa so branilca Urban Podrekar in Miha Štebih ter napadalca Luka Maver in Ken Ograjenšek. Slednji se je poškodoval prejšnji teden na tekmi s Poljsko.

Na seznam za SP je selektor vrnil Jako Sodjo, ki ga je sprva sicer črtal po drugem tednu priprav.

Slovenija se bo za dve mesti, ki peljeta v elitno divizijo, borila z Italijo, Južno Korejo, Japonsko, Madžarsko, Romunijo in Italijo.

Prvo tekmo bodo risi igrali v nedeljo ob 12.30 proti Južni Koreji. Prenosi vseh tekem bodo na TV SLO 2 in MMC-ju.


Vratarji: Gašper KROŠELJ (Banska Bystrica/SVK), Matija PINTARIČ (Dragons de Rouen/FRA), Žan US (Jesenice/SLO).

Branilci: Rožle BOHINC (Jesenice/SLO), Aljoša CRNOVIČ (Olimpija/SLO), Kristjan ČEPON (Vastervik/SWE), Jan ĆOSIĆ (Olimpija/SLO), Aleksandar MAGOVAC (Olimpija/SLO), Bine MAŠIČ (Olimpija/SLO), Matic PODLIPNIK (Kitzbüheler/AUT).

Napadalci: Miha BERIČIČ (Olimpija/SLO), Jan DROZG (Amur/RUS), Žan JEZOVŠEK (Jesenice/SLO), Anže KURALT (Fehervar/HUN), Rok MACUH (Olomuc/CZE), Marcel MAHKOVEC (Olimpija/SLO), Žiga MEHLE (Olimpija/SLO), Robert SABOLIČ (VSV/AUT), Nik SIMŠIČ (Olimpija/SLO), Jaka SODJA (Olimpija/SLO), Rok TIČAR (Vienna/AUT). Blaž TOMAŽEVIČ (VSV/AUT), Matic TÖRÖK (KooKoo/FIN).