Foto:
Foto:
Zmagovalni oder na dirki mladink. V sredini zmagovalka Tereza Hurikova.

Uresničile so se napovedi, da je 20-letni Brajkovič na svetovno prvenstvo v Italijo prišel v odlični formi in da je še boljši kot na začetku avgusta, ko je na evropskem prvenstvu osvojil srebro v vožnji na čas.

Po bronastih medaljah Bogdana Finka med mladinci in Andreja Hauptmana med člani (obema je uspela na cestni dirki) ter številnih medaljah na evropskih prvenstvih je za nov slovenski uspeh poskrbel kolesar iz Bojanje vasi pri Metliki. Brajkovič je imel na zahtevni progi ob Gardskem jezeru povprečno hitrostjo 46,94 km/h in je osupnil kolesarske poznavalce, ki so bolj stavili na Thomasa Dekkerja. Nizozemec se je moral zadovoljiti le s srebrom.

"Sploh se še ne zavedam, kaj sem naredil. Šlo mi je kot namazano. Pulz sem imel vso vožnjo na 190. Ves čas na polno! S pomočjo trenerja Eržena sem zmogel. Še vedno se nimam za specialista za kronometer," je bil presrečen nosilec mavrične majice, ki je na treningih pri vožnji za motorjem brez težav dosegal hitrosti do 70 km/h.

Dobro je dirkal tudi Miha Švab in se uvrstil na 15. mesto. Pri mladinkah je zmagala Čehinja Tereza Hurikova.

V torek bosta nastopil mladinca Simon Špilak in Kristjan Koren ter članica Blaža Klemenčič, medtem ko bo elitni razred kronometer vozil v sredo.

Nastop je že odpovedal prvi favorit Nemec Jan Ullrich, ki je zaradi težav s prebavo vprašljiv tudi za nedeljsko cestno dirko.

KRONOMETER, člani do 23 let, 36,75 km: 
 1. J. BRAJKOVIČ      SLO     46:56 
2. T. DEKKER NIZ + 0:19
3. V. NIBALI ITA 0:19
4. D. CORNU BEL 0:20
5. C. MÜLLER NEM 0:47
...
15. M. ŠVAB SLO 2:03
Mladinke, 15,75 km: 1. T. HURIKOVA ČEŠ 22:14
2. R. MUCH ZDA + 0:05
3. A. SPRATT AVS 0:06