Miha Halzer je tudi prejšnji teden na tekmi svetovnega pokala v Val di Soleju zasedel drugo mesto. Foto: MMC RTV SLO
Miha Halzer je tudi prejšnji teden na tekmi svetovnega pokala v Val di Soleju zasedel drugo mesto. Foto: MMC RTV SLO

Preostala slovenska predstavnika Urban Ferenčak in Rok Korošec sta tekmovanje končala v osmini finala. Federspielu in Halzerju je družbo na odru za zmagovalce delal Švicar Sepp Freiburghaus, brez odličja pa je ostal še en domačin Peter Stefan. Ferenčak je na koncu osvojil 23., Korošec pa 26. mesto.

Zlato v ženski konkurenci je osvojila Švedinja Jenny Rissveds, za njo sta končali dve Švicarki, Kathrin Stirnemann na drugem in Ramona Forchini na tretjem mestu.

Halzer je kvalifikacije končal na devetem mestu, 24. čas je postavil Ferenčak, 26. pa Korošec. Halzer je v četrtfinalu skoraj že končal tekmovanje, a je nato v polfinalu brez težav opravil s tekmeci. V velikem finalu je na ravninskem delu pred ciljem močno potegnil, odgovoril mu je lahko le Federspiel, ki je na koncu le za nekaj centimetrov ugnal slovenskega predstavnika.

"Seveda, zadovoljen sem z rezultatom. Grem na zmago, potem pa sem zadovoljen z uvrstitvijo med prve tri. Vesel sem, da sva končno z Danielom Federspielom obračunala v ciljnem finišu, to se je dolgo napovedovalo. Zaradi težav enega ali drugega ni prišlo do tega na tekmah. Poskušal sem malo presenetiti, s sprintom sem začel zelo zgodaj. Je uspelo, ampak v zadnjih desetih metrih je prišel mimo mene Federspiel in zmagal s prednostjo desetih centimetrov," je povedal Hrastničan, ki je lani na svetovnem prvenstvu prav tako osvojil naslov podprvaka.

Zmaga ostaja zakleta
"Mislim, da sva oba precej dobro odpeljala. Tako se je razpletlo. On je izkoristil nekaj zavetrja in je lahko v zaključek prišel z malo večjo hitrostjo. V zadnjih 20, 30 metrih je šel iz mojega zavetrja, imel malo večjo hitrost in se mu je 'poklopilo', da je bil toliko pred mano," je še dodal slovenski specialist za eliminator.
Znova se je prebil v finale, trikrat zapored se je za medalje boril tudi na vseh treh tekmah svetovnega pokala, znova pa je ostal brez tako želene zmage: "Zdaj me pa že jezi. Že v šesti tekmi v finalu, zmaga pa kar ostaja nekoliko zakleta. Za teh deset centimetrov ... Praktično nič. Lahko bi se razpletlo drugače. Je pa res, da je Daniel Federspiel neverjetno močan v teh šprintih."

V soboto na EP-ju nastop čaka dva slovenska mladinca, Gregorja Krajnca in Petra Zupančiča. V nedeljo bosta slovenske barve branila še mlajša člana Ferenčak in Korošec, ob 11. uri pa se bo v boj za medaljo podala vodilna tekmovalka v svetovnem pokalu Tanja Žakelj. Blaža Klemenčič v Bernu zaradi bolezni ne bo nastopila.