Kristjan Koren je zadnjič nastopil med mlajšimi člani, a tudi v prihodnje bo ostal zvest vožnji na čas. Foto: cyclingpp.com
Kristjan Koren je zadnjič nastopil med mlajšimi člani, a tudi v prihodnje bo ostal zvest vožnji na čas. Foto: cyclingpp.com
Adriano Malori
Kronometer mlajših članov je tradicionalno prva dirka svetovnega prvenstva. Foto: EPA
Koren sedmi v Vareseju

Primorec, ki vozi za Perutnino Ptuj, je uresničil napoved in se uvrstil med najboljših deset kronometristov med mlajšimi člani. Koren je bil na prvem vmesnem času peti, na drugem celo tretji, nato pa je v odločilnem zadnjem delu na spolzkem cestišču preveč izgubil na spustu. Na koncu je zasedel sedmo mesto, kar je četrta najboljša slovenska uvrstitev v tej kategoriji. Za petim mestom je Koren zaostal le za sekundo, do brona pa ga je ločilo 21 sekund.

Koren znova na cesti že v petek
"Pred tem sem si rekel, da če bo med deset, bo izpolnjen cilj. Z razliko od ostalih, kot je Malori, ki se je posvetili samo kronometru, sem bil celo sezono pri vrhu tako na cesti kot na kronometru," je v cilju vtise zbiral Koren, za katerega pa se bo sezona končala s petkovo cestno dirko članov do 23 let.

Malori potrdil vlogo favorita
Na veselje prirediteljev je zlato ostalo v Italiji, razred zase je bil Adriano Malori, ki je za 50 sekund ugnal najbližjega zasledovalca Nemca Patricka Gretscha. Tretje mesto je pripadlo Avstralcu Cameronu Meyerju.

V sredo bo na prvenstvu na sporedu kronometer članic, v katerem bo nastopila tudi debitantka na največjih tekmovanjih Polona Batagelj.

Vožnja na čas (U-23), 33,5 km:        
 1. A. MALORI           ITA   41:35:98
2. P. GRETSCH NEM +0:50
3. C. MEYER AVS 1:04
4. M. WYSS ŠVI 1:12
5. S. BORCHI ITA 1:24
6. P. STETINA ZDA 1:25
7. K. KOREN SLO 1:25
8. R. COSTA POR 1:27
9. A. HENIG NEM 1:33
10. A. OVEČKIN RUS 1:38

T. G.

Koren sedmi v Vareseju