Lars Boom si je zlato medaljo zagotovil z najboljšo vožnjo v srednjem delu proge. Foto: EPA
Lars Boom si je zlato medaljo zagotovil z najboljšo vožnjo v srednjem delu proge. Foto: EPA
Bole in Koren razočarala

Grega Bole je nastopil v okviru pričakovanj in na 38,1 kilometra dolgi progi zasedel 19. mesto (+2:12), na papirju močnejši Kristjan Koren pa je bil le 27. (2:39).

Bole najhitrejši v zadnjem delu proge
Bole je slabo začel, vendar je uvrstitev popravil z najboljšim časom v zadnjem delu proge. "Kar se je dalo iztisniti s tega nastopa, sem opravil, ob spletu okoliščin pa se pred nastopom nisem uspel dovolj ogreti, in to se je v uvodnih kilometrih maščevalo. Kasnejši zmagovalec Boom je kar hitro švignil mimo mene in zavedal sem se, da nisem ravno v najboljšem položaju. Na srečo je bilo potem iz kilometra v kilometer vse boljše in na koncu je vse steklo in je bilo tako, kot bi moralo biti vso preizkušnjo," je nastop ocenil 22-letni Gorenjec, ki je deseterico zgrešil kar za 42 sekund.

Dolga sezona je pustila posledice
Koren ni mogel skriti razočaranja: "Težko po takšnem nastopu rečem, da sem nastop opravil po trenutno svojih najboljših močeh in žal to za kaj več, kot kaže izid, ni bilo dovolj. Za nami je res že dolga sezona in je bilo res težko držati formo na vrhuncu. Očitno je bilo najbolje v času državnega prvenstva, sledilo je nekaj etapnih dirk, ki so očitno pustile posledice. Svetovno prvenstvo za nameček pride še ob koncu. Lani je bilo z izjemo padca vse, kot mora biti, letos pa daleč od tega in tu je še eno razočaranje."

Srebro in bron sta osvojila ista tekmovalca kot lani v Salzburgu. Drugi je bil Rus Mihail Ignatijev (0:09), ki je vodil na prvem vmesnem času, tretji pa Francoz Jerome Coppel (0:46).

Pri ženskah je v članski konkurenci zmagala Nemka Hanka Kupfernagel pred branilko naslova Američanko Kirstin Armstrong.

V četrtek (12.30) bodo nastopili najboljši kronometristi, med katerimi bosta tudi Gregor Gazvoda in Kristjan Fajt. Naslov prvaka bo branil Švicar Fabian Cancellara.


Mlajši člani, kronometer, 38,1 km:
1. L. BOOM NIZ 48:57 2. M. IGNATJEV RUS +0:09 3. J. COPPEL FRA 0:45 4. M. FAERK DAN 1:10 5. A. MALORI ITA 1:12 ... 19. G. BOLE SLO 2:12 27. K. KOREN SLO 2:38 Kronometer, ženske, 25 km: 1. H. KUPFERNAGEL NEM 34:43 2. K. ARMSTRONG ZDA +0:23 3. C. SOEDER AVT 0:41 4. A. NEBEN ZDA 1:02 5. C. THORBURN ZDA 1:11

R. K.

Bole in Koren razočarala