Peter Velits se je veselil uspeha kariere. Foto: Reuters
Peter Velits se je veselil uspeha kariere. Foto: Reuters
Velitsu naslov do 23 let

Slovak je imel po 172 km več moči od Avstralca Wesleyja Sulzbergerja in Britanca Jonathana Bellisa. Kristjan Koren, ki je razočaral že na kronometru, je bil 44, Gregor Bole pa 49. Kolesarji so morali prevoziti devet krogov na zahtevni progi v Killesberg Parku v Stuttgartu.

Smola Špilaka
Dirka se je začela odvijati v predzadnjem krogu, ko so se začeli napadi favoritov. Pri teh je bil zelo viden Špilak, ki je v zadnjem krogu poskusil tudi sam, a mu ni uspelo. Ko je glavnina tri kilometre pred ciljem ujela njegovo ubežno skupino, je bilo jasno, da Simon v šprintu glavnine nima možnosti za odličje.

"Razočaranja seveda ne morem skriti. Žal se mi še eno prvenstvo ni izteklo po mojih željah. Bil je sicer trenutek, ko sem pomislil, da je na čelu trojka, ki bi lahko kaj naredila, toda ni se izšlo," je bil slabe volje Prekmurec.

"Te rezultati ne štejejo nič. Vseskozi smo bili prosotni v ospredju. Simon je bil vsekakor kandidat za medaljo, žal se na koncu ni izšlo po naših željah," je povedal selektor Martin Hvastija.

Ženska dirka po okusu Italijank
Italijanka Marta Bastianelli je postala svetovna prvakinja na ženski cestni dirki. 20-letnica je napadla 15 km pred ciljem, ker v šprintu glavnine ne bi imela možnosti. Na 133 km dolgi progi za 6 sekund ugnala branilko naslova, Nizozemko Marianne Vos. Bron si je privozila Italijanka Giorgia Bronzini.


Cestna dirka, mlajši člani:
1. P. VELITS SLK 4:21:22
2. W. SULZBERGER AVS vsi
3. J. BELLIS VB
4. T. LEEZER NIZ
5. D. WYSS ŠVI isti

...
17. S. ŠPILAK SLO
44. K. KOREN SLO
48. G. BOLE SLO čas
97. B. JARC SLO +11:12

Cestna dirka (Ž), 133,7 km:

1. M. BASTIANELLI ITA 3:46:34
2. M. VOS NIZ +0:06
3. G. BRONZINI ITA vse
4. S. BUBNEKOVA RUS isti
5. N. CANTELE ITA čas
Velitsu naslov do 23 let