Slovenski košarkarji (na fotografiji najboljši strelec petkove tekme Jaka Blažič) se te dni potijo v Avstriji. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski košarkarji (na fotografiji najboljši strelec petkove tekme Jaka Blažič) se te dni potijo v Avstriji. Foto: www.alesfevzer.com

Sem zadovoljen z energijo in pristopom, videlo pa se je, da je še precej malenkosti, ki jih moramo popraviti. Zagotovo bo Poljska boljši pokazatelj naše trenutne pripravljenosti, zato se moramo nanjo dobro pripraviti.

Jaka Blažič
Igor Kokoškov
Selektor Igor Kokoškov ni zadovoljen z nihanji v igri. Foto: www.alesfevzer.com

Kokoškov je na turnir popeljal vseh 15 košarkarjev, ki še sodelujejo na letošnjih pripravah na kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017.

Zadnji trening v Zrečah je zaradi bolečin v hrbtu po posebnem programu opravil Žiga Dimec, Saša Zagorac pa je v sredo počival zaradi trebušne viroze. Oba sta v Avstriji znova normalno trenirala s preostankom ekipe.

Po prvi četrtini minimalna prednost Slovenije
Slovenski košarkarji so tekmo z Avstrijci začeli nekoliko zaspano, gostitelji turnirja so hitro povedli s 6:0, a so se varovanci Igorja Kokoškova vrnili prek bratov Dragić in Gašperja Vidmarja. V prvi četrtini so bili gledalci priča številnim zgrešenim metom in kopici osebnih napak, vseeno so Slovenci na odmor odšli s prednostjo, ki jo je ob izidu 18:16 s trojko prinesel Edo Murić. Ta je ob sireni poskusil še z novim metom za tri, a žoga ni hotela skozi obroč.

Slovenci nadvladali nasprotnika
Tako kot prvo so tudi drugo četrtino Slovenci začeli nekoliko slabše, v nadaljevanju pa so nasprotnika popolnoma strli. V obrambi so strnili vrste, večkrat so ukradli žogo in s hitrimi protinapadi začeli bežati na lepo prednost. Avstrijcem ni pomagala niti minuta odmora, slovenski koši so deževali od vsepovsod, odprl se jim je tudi met za tri, medtem ko Avstrijcem nikakor ni uspelo doseči koša iz igre. Prav trojko je v zadnjem slovenskem napadu prvega polčasa zadel Jaka Blažič in postavil izid pred odmorom 30:47. Slovenci so drugo četrtino dobili s kar 28:12.

Kokoškovi varovanci mirno do konca
V nadaljevanju so Avstrijci večkrat pritisnili in tudi močneje zaigrali v obrambi, a so bili slovenski košarkarji vselej zbrani in niso dovolili morebitne vrnitve. Še naprej so zadevali pomembne koše in gostitelje držali na varni razdalji. Avstrijcem je uspelo v zaključku srečanja zaostanek znižati z dvema zaporednima trojkama, tekma se je končala z rezultatom 67:80. Pri Avstrijcih je bil z 19 točkami najučinkovitejši Rašid Mahalbašić, na slovenski strani je dve točki manj dosegel Blažič.


Izjavi po tekmi:
Igor Kokoškov, selektor Slovenije: "Imeli smo velika nihanja v igri, kar je tudi razumljivo, saj smo preizkusili nekatere igralci, ki so do zdaj manj igrali. Zato smo tudi tukaj in temu služijo pripravljalne tekme. Zadovoljen sem z vsako zmago, saj je to bistvo športa, nisem pa zadovoljen z nihanji, zlasti v tretji četrtini in v zadnjih dveh minutah tekme. Nekateri igralci so me navdušili z željo in energijo, vendar moramo biti kot ekipa bolj stabilni. Da smo izgubili drugi polčas proti Avstriji, nam veliko pove. Analizirali bomo tekmo, se dobro pripravili na Poljsko in priložnost bodo verjetno dobili tudi tisti, ki je danes niso."

Jaka Blažič: "Sem zadovoljen z energijo in pristopom, videlo pa se je, da je še precej malenkosti, ki jih moramo popraviti. Zagotovo bo Poljska boljši pokazatelj naše trenutne pripravljenosti, zato se moramo nanjo dobro pripraviti."

Pripravljalni turnir:
AVSTRIJA - SLOVENIJA
67:80 (18:19, 12:28, 15:14, 22:19)
Mahalbašić 19, Shaw 11; Blažič 17, G. Dragić in Z. Dragić po 12, Murić 11, Vidmar 10, Zagorac 8, Klobučar 4, Morina in Rebec po 2, Omić in Prepelič po 1.

Sobota ob 20.15:
SLOVENIJA - POLJSKA

Nedelja ob 16.00:
ISLANDIJA - SLOVENIJA

Sem zadovoljen z energijo in pristopom, videlo pa se je, da je še precej malenkosti, ki jih moramo popraviti. Zagotovo bo Poljska boljši pokazatelj naše trenutne pripravljenosti, zato se moramo nanjo dobro pripraviti.

Jaka Blažič