Aron Baynes (prvi z leve) je imel na prvih tekmah predtekmovanja olimpijskih iger v Londonu povprečje 8,2 točke na tekmo. Foto: EPA
Aron Baynes (prvi z leve) je imel na prvih tekmah predtekmovanja olimpijskih iger v Londonu povprečje 8,2 točke na tekmo. Foto: EPA

Z novo Olimpijino okrepitvijo je v Londonu nekaj besed spregovoril reporter Radia Slovenija Franci Pavšer.


Zakaj ste se odločili, da boste v prihodnji sezoni igrali v Ljubljani?
Ko sem bil prvo leto v Evropi, sem igral v Evroligi za Lietuvos Rytas. Želel sem se vrniti v Evroligo. Union Olimpija mi ponuja to priložnost in vesel sem. Trenerja Filipovskega in košarkarjev ne poznam, sem pa v preteklosti veliko slišal o njih, se veselim, da bom igral z njimi.

Na olimpijskih igrah igrate odlično. Zakaj ste podpisali pogodbo že pred Londonom, zakaj niste počakali, da bi si v Londonu morda dvignili ceno?
Želel sem igrati v Evroligi: mislim, da je to pravi rang zame in Olimpija prava priložnost.

Avstralci ste se po zmagi nad Kitajsko in Veliko Britanijo že prebili v četrtfinale: kako ste zadovoljni s svojo igro (dvakrat po deset, dvakrat po osem točk, na zadnji tekmi proti Rusiji pet točk)?
Vse, kar moram storiti, je, da pomagam reprezentanci k zmagi. Najprej smo bili dvakrat na robu zmage, nato pa smo dvakrat zmagali. Pomagam, počnem, kar mi naročijo. V Olimpiji bo igra verjetno drugačna kot avstralska in s tem tudi moja vloga. V vsakem primeru pa bo igra agresivna.

Avstralija je za konec predtekmovanja olimpijskih iger z 82:80 premagala do zdaj neporaženo Rusijo. Patty Mills je v zadnji sekundi zadel trojko. Baynes je prispeval pet točk.

Kako doživljate olimpijsko vzdušje?
Navdušen sem. Odkar sem začel igrati košarko, si želim zaigrati na olimpijskih igrah. Zdaj sem tu, pa ne le zato, da sodelujem, ampak da zmagujem. Uvrstili smo se v drugi del. Želim, da pridemo čim dlje in da bomo igrali tako, kot znamo.

Ker smo v Angliji, še tole: imate radi čaj?
Ne, ne preveč. Spijem včasim, ampak najraje pijem vodo.

Franci Pavšer