Sani Bečirovič je postal za Lottomatico predrag. Foto: EPA
Sani Bečirovič je postal za Lottomatico predrag. Foto: EPA
Dejan Bodiroga
Rim je zapustil tudi športni direktor Dejan Bodiroga. Foto: EPA

"Italijanske ekipe je prizadela kriza, v Rimu naj bi znižali proračun kar za 40 odstotkov. Ekipa bo zaradi tega povsem spremenjena, tudi sam sem za njih predrag," je povedal Bečirovič, ki za zdaj še nima druge ponudbe: "Dejstvo je, da sem si želel ostati, saj sem imel dobro sezono, potem pa se je vse zgodilo zelo na hitro. Nihče ni pričakoval, da bodo spremembe tako drastične."

Odhajata tudi Brezec in Golemac
Po besedah sina Memija Bečiroviča, novega trenerja belgijskega Oostendeja, je izpad v četrtfinalu italijanskega prvenstva dodal piko na i na odločitvi rimske uprave. "Zagotovo odhajata tudi Primož Brezec in Jurica Golemac." Je na mizi znova ponudba iz Aten? "Na žalost ne," je sklenil 28-letni Bistričan, ki za poškodovano koleno ne potrebuje operacije, temveč terapije in trening.

Izpad v četrtfinalu prvenstva
V večno mesto ga je pripeljal nekdanji trener Lottomatice in hrvaški selektor Jasmin Repeša, ki je ekipo zapustil med letošnjo sezono. Od takrat je šlo v Rimu vse le še navzdol, ekipa se ni uvrstila v četrtfinale Evrolige, senzacionalno pa je s 3:2 v zmagah izpadla v četrtfinalu italijanskega prvenstva proti ekipi Angelico Biella, katere član je Goran Jurak.

MVP rednega dela Evrolige
196 cm visoki branilec je v Rim prišel po dveh sezonah pri Panathinaikosu, že v prvem delu sezone pa je postal najkoristnejši igralec 8. kroga, novembra 2008, pozneje pa še rednega dela Evrolige. Predtem je branil barve Panathinaikosa, Climamia, Vareseja, Krke, Virtusa, Uniona Olimpije, Pivovarne Laško, Maribora in Bistrice.

Ekipo je po koncu sezone zapustil tudi športni direktor Dejan Bodiroga, na izhodnih vratih pa sta tudi Primož Brezec in Ibrahim Jaaber. Lottomatica se je že okrepila s centrom Andreo Crosariolom, francoskim krilnim igralcem Hervejem Tourejem in branilcem Rickyjem Minardom.