Sani Bečirovič si je oddahnil, saj je po številnih težavah s poškodbami očitno še sposoben vrhunskih predstav. Foto: EPA
Sani Bečirovič si je oddahnil, saj je po številnih težavah s poškodbami očitno še sposoben vrhunskih predstav. Foto: EPA
Rašo Nesterovič je bil v skoku višji od Nikolaosa Zisisa. Foto: EPA

Po tekmi proti Grčiji, na kateri je dosegel 18 točk, je za Radio Slovenija povedal: "Malo ljudi ve, kako trdo sem delal v zadnjem času. Danes sem bil jaz tisti, ki je vlekel voz, jutri ga bo morda kdo drug. Vse pripravljalno obdobje je bila igra podrejena Benu Udrihu. Težko je priti čez noč in prevzeti vajeti v svoje roke. Tole zdaj je bil vrhunec kariere!"

Seveda se je 24-letni košarkar, ki mu v karieri ni bilo prizanešeno s poškodbami, že ozrl na naslednjega tekmeca: "Spraznili smo se! Spočiti se moramo in "namahati" še Francoze!"

Preostale izjave po tekmi Slovenija - Grčija
Boštjan Nachbar: Nismo verjeli, da se bo takole končalo. Grki so bili težek nasprotnik. Igrali smo trdo v obrambi, nismo jim pustili, da se razigrajo. Pred Francijo moramo pozabiti na vse. Zaenkrat nismo naredili še ničesar. Tega se zavedamo.

Radoslav Nesterovič: Vedeli smo, da bo tekma težka in čvrsta, saj so Grki fizično zelo močni. Odigrali smo kvalitetno obrambo, dobro nadzorovali igro in povsem zasluženo zmagali. Toda nič še ni odločenega. Pozabiti moramo današnjo tekmo in proti Franciji odigrati tako kot danes.

Aleš Pipan: Lepa zmaga, vendar če je ne bomo potrdili proti Franciji, nam ne bo veliko pomenila. Dokazali smo, da lahko igramo proti vsakemu nasprotniku. Predvsem smo igrali dobro obrambo. Kadar je obramba dobra, tudi napad steče. Jutri je nov delovni dan. Poznamo igro Francozov. Če bomo ponovili takšno igro v obrambi, se bomo spet veselili.

Panagiotis Janakis (selektor Grčije): Čestitam Sloveniji za zasluženo zmago. Danes nismo igrali tako kot znamo, bili smo nervozni. Ko prideš na tako veliko tekmovanje, kot je evropsko prvenstvo, se moraš zavedati, da bodo prišle dobre in slabe tekme. Danes smo bili slabi in upravičeno izgubili.

Dimitrios Diamantidis: Vedeli smo, da tekma ne bo lahka, saj ima Slovenija odlično moštvo z vrhunskimi igralci tako pod košem kot na zunanjih položajih. Bili smo zelo nervozni, kajti vložek je bil velik, in podlegli smo temu pritisku. A prvenstvo je še dolgo in še bomo imeli priložnosti za popravni izpit.