Ali bo Dragić NBA-kariero nadaljeval v dresu Raket? To se ne bo zgodilo; navaja ESPN, vir iz vodstva Houstona. Foto: EPA
Ali bo Dragić NBA-kariero nadaljeval v dresu Raket? To se ne bo zgodilo; navaja ESPN, vir iz vodstva Houstona. Foto: EPA
Scott Brooks
Scott Brooks je Grom popeljal do naslova Zahoda, v velikem finalu pa je bil boljši zvezdniški Miami. Foto: Reuters

Po pogovorih v Houstonu vodstvo Raket ne verjame, da bi lahko s svojo ponudbo prepričalo prostega Dragića, da ostane v Teksasu. ESPN poroča, da sta strani v svojih zahtevah oz. ponudbah daleč druga od druge. Hoopsworld navaja vire iz tabora Rocketsov, da je Houston Dragiću ponudil 8 milijonov začetne plače, medtem ko slovenska stran želi že za prvo sezono 10 milijonov dolarjev, razlika naj bi bila tudi v dolžini pogodbe.

Zablestel tik pred iztekom pogodbe
26-letni Ljubljančan je letos eden najbolj zaželenih prostih igralcev na tržišču Lige NBA. Po poškodbi prvega organizatorja igre Houstona Kyla Lowryja je "Gogi" po odmoru All Star na 32 tekmah povprečno prispeval 16,3 točke in 7,3 podaje na tekmo in bil glavni vzrok, da so Rakete vse do konca skrajšane sezone lovile uvrstitev v končnico, s tem pa v svoji peti sezoni NBA-ja močno opozoril na svoje sposobnosti.

Vrnitev v matični NBA-klub?
Iz Houstona je Dragić skupaj s svojim agentom Radom Fiipovićem odletel v Phoenix, kjer je Ljubljančan tudi začel svojo NBA-kariero. Sunsi so Dragića prehitro in prelahko izpustili iz rok ob koncu lanskega zimskega prestopnega roka. Zdaj se legenda Sonc Steve Nash ne namerava več vrniti v Arizono, zaradi česar Phoenix nujno potrebuje novega prvega "playa".

Dragićev tabor od svojih snubcev (ob Houstonu in Phoenixu vsaj še LA Lakersi in New Orleans) pričakuje začetno plačo 10 milijonov dolarjev in zagotovljeno mesto prvega organizatorja igre. "Tržnica" se je odprla s 1. julijem, a zdaj se lahko igralci in klubi lahko le pogovarjajo, pogodbe pa se začne uradno podpisovati z 11. julijem.

Brooks ostaja trener podprvakov
Oklahoma City, ki je izgubila finale sezone 2011/12 proti Miamiju, je podaljšala sodelovanje s trenerjem Scottom Brooksom. Podrobnosti sodelovanja sicer niso razkrili, a po poročanju ameriških medijev bo po novem trener na klopi podprvakov ostal še štiri sezone, zaslužil pa naj bi približno 18 milijonov dolarjev.

Atlanta začela s prenovo moštva
Med pogajanji klubov z vrsto prostih igralcev sta odmevno menjavo izvedla Atlanta in Brooklyn. All Star branilec Hawksov Joe Johnson se seli k Netsom, ki so se po izteku prejšnje sezone iz New Jerseyja preselili v New York. Johnson je lani dosegal 18,8 točke na tekmo, veteran 11 NBA-sezon pa ima ima pogodbo še za 4 leta v vrednosti kar 90 mio. dolarjev.

V zameno za 31-letnega Johnsona so Mrežice k Sokolom poslale kar pet podpornih igralcev (Morrow, Farmar, Stevenson, Williams in Petro) in še en izbor na naslednjem naboru. Sočasno je Atlanta v Utah poslala Marvina Williamsa, v drugo smer pa je prišel Devin Harris.