Tokrat je bil prvi slovenski strelec Jaka Klobučar. Foto: www.alesfevzer.com
Tokrat je bil prvi slovenski strelec Jaka Klobučar. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenci so po izgubljeni prvi četrtini (23:24) v drugi zagospodarili na igrišču in jo dobili s kar 32:13 ter tako razmeroma zlahka prišli do pete zaporedne zmage. Prednost so nato ob uspešnem metu z razdalje in nekaj učinkovitih protinapadih suvereno tudi zadržali. Po treh četrtinah je bil izid 77:52. Ob Klobučarju se je s 13 točkami izkazal še Alen Omić, ki je prispeval še 11 skokov. Goran Dragić, Gašper Vidmar in Saša Zagorac tokrat niso igrali.

"Za nas je bil ta turnir v Avstriji zelo dobra preizkušnja, da vidimo, kje smo. Sicer nismo zaigrali na olimpijskem turnirju, a to ne pomeni, da nam je bilo lahko. Vse ekipe znajo igrati košarko. Islandija je moštvo, ki igra ekipno košarko, imajo odlične šuterje in veliko mečejo za tri točke. Vesel sem, da so nekateri igralci odlično izkoristili ponujeno priložnost za igranje. Proti Islandiji smo priložnost dali nekaterim igralcem, ki so prej igrali manj. Napraviti moramo analizo in odkriti stvari, na katerih moramo delati v nadaljevanju priprav. Počasi sestavljamo mozaik in to je dobro. Vidi se, da igralci že dolgo igrajo skupaj, in da se nekateri poznajo že iz mlajših kategorij. Bolje moramo reagirati na agresivnost v igri, bolje nadzorovati skok in prevzemati odgovornost, tako v obrambi kot v napadu. To so stvari, na katerih moramo delati tudi mi, v strokovnem štabu, saj do začetka kvalifikacij nimamo več veliko časa. Zelo dobro je, da so vsi igralci zdravi. Splošno gledano, sem zadovoljen, a pred nami je še veliko dela," je dejal selektor Igor Kokoškov.

Slovenijo do konca pripravljalnega obdobja čakajo še tri tekme.

Turnir na Dunaju, tretja tekma:
ISLANDIJA - SLOVENIJA
68:98 (24:23, 13:32, 15:22, 16:21)
Hermannsson 16, Vihjalmsson 10; Klobučar 14, Omić 13, Murić in Z. Dragić po 11, Prepelič 10, Dimec 9, Rebec 7, Čančar 6, Blažič, Lapornik in Morina po 5, Nikolić 2.