Luka Dončić bo junija pomagal Realu pri osvojitvi naslova španskega prvaka. Foto: Twitter
Luka Dončić bo junija pomagal Realu pri osvojitvi naslova španskega prvaka. Foto: Twitter

16-letni član Real Madrida, ki je bil ob zmagi na mladinskem turnirju evrolige izbran za najkoristnejšega igralca, je bil po končanem prvenstvu priključen članski ekipi Madridčanov. Nanj računajo tudi v končnici prvenstva, ki se lahko konča najpozneje 28. junija. Evropsko mladinsko prvenstvo bo potekalo od 7. do 19. julija, tako da so se odločili, da letos za reprezentanco ne bo igral.

"Prehod iz mlajših kategorij v člansko je eden najpomembnejših trenutkov v karieri vsakega športnika in pri tem Luko na KZS 100-odstotno podpiramo ter želimo, da se čim bolj dokaže ter izbori stalno mesto v postavi Reala Madrida. Skupaj z njim, klubom in starši, s katerimi smo v stalnem stiku, smo se dogovorili, da je za njegovo prihodnost najbolje, da se po koncu te sezone odpočije in se kar se da najbolje pripravi na novo sezono, ki jo bo začel na pripravah s člansko ekipo. Mislim, da je prav, da si zdaj postavi prave temelje za odlično košarkarsko kariero," je dejal generalni sekretar KZS-a Rašo Nesterović.

199 cm visoki Luka, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta in pomočnika trenerja v članski B-ekipi Saše Dončića, se je z Nesterovićem prvič sestal že novembra, ko je izbrana vrsta do 16 let nastopila na mednarodnem turnirju na Madžarskem. Takrat sta se dogovorila, da bi to poletje zaigral v reprezentanci do 20 let, saj bi bila ta za njegov razvoj najprimernejša, vendar je napredovanje v člansko ekipo Reala njegov nastop za reprezentanco zamaknil na naslednje leto.