Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona

Prijatelja iz Kosez sta se srečala v oddaji Nedeljsko popoldne – Magnifico v ljubljanskem studiu, Goran Dragić pa se je oglasil iz vročega Miamija. Ljubljančana se poznata že vrsto let, le košarke še nista igrala skupaj. Kot pravi Magnifico, je njegov sin rad hodil na šolsko igrišče pred Osnovno šolo Koseze, ker je bil znano, da včasih tja pride na koš metat prav Dragić. Ko je nekoč z njimi res zaigral, so bili otroci tako srečni, da dva dni niso spali zaradi navdušenja. Dodal je, da ne ve sicer, "zakaj nihče ni še njega poklical".

38-letnik, ki je zadnjo košarkarsko tekmo odigral aprila lani, si želi, da njegovo slovo od košarke "ne bi bilo le tekma, da bi bilo zabava v stilu". Tudi zato je glasbene prijatelje izbral po svojem okusu. Magnifica rad posluša, najraje v avtomobilu, še pomembneje se mu zdi, da je dober človek: "Zelo se veselim tega dogodka in zelo sem počaščen, da se je odzval vabilu. Magnifico in Joker Out so odlična kombinacija. Starejšim bo všeč Magnifico, mlajšim Joker Out, vmesnim oboje." Ob tej opazki se je sicer, menda naključno, Magnificu med smehom zaletel požirek vode v studiu.

Magnifico o nastopu na poslovilni tekmi Gorana Dragića in 30. obletnici glasbene kariere

Zabava med obema polčasoma bo eden od vrhuncev Dragićeve poslovilne tekme. Za glasbo bodo poskrbeli Magnifico in Joker Out, posebno presenečenje pripravlja akrobatska skupina Dunking Devils.

Košarkar, ki ne zna žoge vrteti na prstu, in glasbenik, ki ne zna uglasiti kitare, oba pa odlična v svojem poslu, si sicer želita, da bi se še pred zabavo srečala na kavi v Kosezah.

Sorodna novica Glasbeni gostje na poslovilni tekmi Gorana Dragića bodo tudi Joker Out

Dober dan, gospod Magnifico

Magnifico sicer letos praznuje 30 let svoje plodne glasbene kariere. Glasbeno ustvarjanje Roberta Pešuta je še nekoliko daljše, so pa minila že tri desetletja, odkar se podpisuje Magnifico. Pešuta, takrat še najstnika, je v 80. letih za tako estradno ime navdihnilo sarajevsko gibanje novi primitivizem, ki je dalo Gina Banano, Elvisa J. Kurtovića, Ramba Amadeusa. V poplavi “napumpanih bedastih estradnih imen” je Pešut je zase izbral Magnifico. Sprva je bil skeptičen, ali mu bo kdaj kdo sploh zares rekel “Magnifico, živijo, kako si”, a ko so ga ljudje začeli ustavljati z “Dober dan, gospod Magnifico”, mu je to postalo sila smešno in danes še vedno “zadovoljuje njegovo nečimrnost”.

Rojstnodnevna zabava

31. avgusta ob 20.00, ravno ko bo v parku padel mrak, namerava neromantični romantik s svojimi balkan-diskošlagerji na rojstnodnevni zabavi gostiti več tisoč ljudi. Koncert je načrtovan v Tivoliju, ker je ta “za Ljubljančane in še bolj za Šiškarje poseben prostor”. Na sankališče oz. pasji travnik, ki je kot kak naravni amfiteater, nameravajo organizatorji dodati le še oder – tja, kjer ljudje že zdaj radi posedajo na odejah “z izjemno lepim razgledom in v finem vzdušju”. Magnifico, ki je v studiu Tivoli pri Acu Razborniku leta 1993 posnel svojo prvo samostojno ploščo Od srca do srca, pravi, da se tega ni spomnil sam, ampak ga je Tivoli poklical kar sam.

RTV projekt Noč zmaja podpira tudi zaradi njegove dobrodelne note. S SMS-sporočilom na 1919 z besedilom GOGI5 ali GOGI10 pomagate zbirati sredstva za socialno ogrožene mlade športnike.