Kyle Korver je ima ogromno izkušenj tudi v končnici in Cleveland je povlekel pomembno potezo v boju za naslov. Foto: Reuters
Kyle Korver je ima ogromno izkušenj tudi v končnici in Cleveland je povlekel pomembno potezo v boju za naslov. Foto: Reuters

35-letnik je v najmočnejši košarkarski ligi na svetu odigral že 14 sezon in velja za enega izmed najboljših strelcev izza črte. V karieri je zadel kar 43 odstotkov metov za tri točke. V Atlanto sta se preselila Mike Dunleavy in Mo Williams, Hawksi pa bodo prejeli še izbor v prvem krogu nabora.

Generalni menedžer David Griffin je že dalj časa pripravljal menjavo igralcev, saj se je decembra poškodoval J. R. Smith in prvaki potrebujejo odličnega strelca. Veteran Chris Andersen zaradi poškodbe kolena v letošnji sezoni ne bo več igral.

"Moram priznati, da imam mešane občutke. V Atlanti imam večino svojih prijateljev, tu so se rodili moji otroci. Težko je zapustiti mesto, vendar Cleveland je zame velika priložnost. To je velik izziv ob koncu kariere," je poudaril Korver.

"Zdaj bomo še precej bolj dinamični v napadu. Kyle je res izjemen ostrostrelec, zelo dobro se poznava. Pred koncem kariere si želi osvojiti naslov in je zares pravi profesionalec," se je novega soigralca razveselil LeBron James.
Cleveland vodi na Vzhodu, ima 27 zmag in le osem porazov. V nedeljo v Phoenixu Cavsi začenjajo niz petih zaporednih gostovanj.