Teemu Rannikko je že večkrat dejal, da se je v Ljubljani odlično počutil, po petih letih pa se torej vrača v dres Olimpije. Foto: EPA
Teemu Rannikko je že večkrat dejal, da se je v Ljubljani odlično počutil, po petih letih pa se torej vrača v dres Olimpije. Foto: EPA

Odlični branilec, ki bo letos dopolnil 32 let, je nazadnje igral za italijanski Varese. Pred tem je na Apeninskem polotoku igral še za Reggio Emilio, Roseto in Scavolini. Po odhodu iz slovenske prestolnice leta 2007 je najprej odšel v Rusijo k moskovskemu Himkiju, potem pa je sezono odigral še v Španiji pri Granadi. S finsko reprezentanco je Rannikko dobro nastopal tudi na lanskem evropskem prvenstvu v Litvi. Kariero je začel v domačem Piilosetu. Iz Finske ga je pripeljal Benetton iz Trevisa, kjer pa nikoli ni dobil priložnosti.

V drugi sezoni pri Olimpiji je Rannikko odlično igral v Evroligi in v povprečju dosegal več kot 14 točk in tri podaje na tekmo. Po petih letih se torej ostrostrelec, ki lahko igra tako na položaju organizatorja igre kot tudi na "dvojki", vrača v Ljubljano, kjer se bo pridružil rojaku in reprezentančnemu soigralcu Sasuju Salinu. Teemu je podpisal enoletno sodelovanje.

V Stožice prihaja tudi Baynes
Pozno zvečer je v redakcijo pricurljala še novica, da naj bi z zmaji pogodbo podpisal tudi Aron Baynes. 25-letni 208 centimetrov visoki avstralski košarkar lahko igra na mestu "štirice" in "petice". Nazadnje je igral za grški Ikaros, trenutno je s člansko reprezentanco na olimpijskih igrah v Londonu.