V zmajevem gnezdu se lahko začne z normalno pripravo na novo sezono. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
V zmajevem gnezdu se lahko začne z normalno pripravo na novo sezono. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Klemen Prepelič, Luka Rupnik
Klemen Prepelič in Luka Rupnik sta oba izjemno obetavna košarkarja in velika upa slovenske košarke. Bo kdo od njiju v prihodnji sezoni v dresu Olimpije? Foto: Vladimir Nikolič

Zmaji so morali do 20. julija poravnati obveznosti do nekdanjih igralcev Edina Bavčića, Dušana Đorđevića in Vladimirja Golubovića. 450.000 evrov so Ljubljančani poplačali. Dokončne potrditve od edinega slovenskega evroligaša sicer še ni bilo, a jasno je, da se priprave na novo sezono lahko mirno in normalno začnejo. Tako je Olimpija poplačala obveznosti do roka, ki ji ga je naložila Evroliga za normalen nastop v prihajajoči sezoni.
Kljub prepovedi registracije igralcev se že nekaj časa govori o morebitnih okrepitvah zmajev. Večkrat se omenja imena reprezentantov mlajših članov, ki blestijo na domačem evropskem prvenstvu do 20 let. Glavni kandidati so vsekakor glavni trije nosilci izbrane vrste Alen Omić, Klemen Prepelič in Luka Rupnik, ki so tudi že nakazali željo, da bi oblekli zeleno-beli dres, a gre v vseh primerih le še za špekulacije.
Konkretni pogovori so potekali, ko je pri Olimpiji deloval Slobodan Subotić, a po odhodu nekdanjega slovenskega selektorja z mesta direktorja in ob prepovedi Fibe se je vse skupaj končalo na mrtvi točki. Ob enem tudi še ni jasno, kdo bo naslednik Subotića in Rajglja, ob enem pa se je v povezavi z Olimpijo omenjalo tudi najbolj trofejnega slovenskega trenerja Zmaga Sagadina. Izkušeni strokovnjak, ki je že trikrat sedel na klop zmajev in Ljubljančane tudi popeljal do največjih uspehov v klubski zgodovini, je sicer vse skupaj zanikal.