Sandi Čebular je bil nerešljiva uganka za obrambo Uniona Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Sandi Čebular je bil nerešljiva uganka za obrambo Uniona Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so znova razočarali svoje privržence. V Ligi Nova KBM so znova na skromnem 50-odstotnem izkupičku, saj so zmagali šestkrat in prav tolikokrat tudi izgubili, upoštevajoč še poraza v četrtfinalu pokala Spar, pa je Union Olimpija na domačih tleh krepko neuspešna.

Zeleno-bele je odnesel že porazen začetek tekme; domači so dobili prvo četrtino za osem točk, ob polčasu pa so, ob le 31 doseženih točkah gostov, že imeli prednost +15.

Zmaji nekoliko boljši šele proti koncu
Šele ob koncu tekme, ko je bilo že jasno, da bo zmaga ostala v Šentjurju, so se gostje nekoliko približali, vseeno pa Tajfun ni dovolil, da bi pomislili na preobrat in je tekmo s precej nervoznimi nasprotniki - sodniki so imeli nekaj dela še po izteku 40 minut, ko so mirili košarkarje na igrišču - pripeljali do zanesljive zmage. Tajfun je strelsko vodil Sandi Čebular, dosegel je 17 točk, Domen Bratož jih je dodal 14, še trojica košarkarjev pa je dosegla deset točk, Terrel Parks je bil še z osmimi skoki blizu dvojnemu dvojčku. Pri Olimpiji sta izstopala le Gregor Hrovat s 13 in Blaž Mahkovic z 12.

Zlatorog v polfinalu
Ob Krki so se v polfinale Lige Nova KBM že po dveh tekmah uvrstili tudi košarkarji Zlatoroga. V četrtfinalu so v dveh tekmah izločili LTH Castings; doma so zmagali za dvanajst točk, v Škofji Loki pa so bili boljši tesno s 77:74. Gostje so po tesni prvi četrtini, ki jo je škofjeloška ekipa dobila za točko, nekoliko odlepili v nadaljevanju. A prednost sedmih točk ob polčasu še ni zagotavljala povsem mirnega nadaljevanja, domači pa so se pred koncem še vrnili v igro in imeli še možnosti tudi za zmago, pa čeprav so Laščani dve minuti in pol pred koncem vodili za osem (71:63). Pri domačih je bil z 22 točkami najboljši Robert Abramovič, 16 jih je zbral Gezim Morina, eno manj pa ob osmih skokih Vlatko Čančar.

Četrtfinale, druge tekme, nedelja

TAJFUN - UNION OLIMPIJA 1:1
81:71 (24:16, 22:15, 20:19, 15:21)
Čebular 17, Bratož 14; Hrovat 13, Mahkovic 12.

LTH Castings - ZLATOROG 0:2
74:77 (22:21, 15:22, 18:20, 19:14)
Abramovič 22, Čančar 15, Radulović 14; Abrams 24, Booker in Vašl po 12.

V krepkem tisku je stanje v zmagah. Igrajo na dve zmagi.