Po poškodbi kolena se v reprezentanco vrača Zoran Dragić. Foto: www.alesfevzer.com
Po poškodbi kolena se v reprezentanco vrača Zoran Dragić. Foto: www.alesfevzer.com

Na seznamu je osem košarkarjev, ki so septembra osvojili naslov evropskega prvaka – Matic Rebec, Klemen Prepelič, Edo Murić, Jaka Blažič, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, Žiga Dimec in Vlatko Čančar. Trifunović se je moral odpovedati Luki Dončiću, Anthonyju Randolphu in Alekseju Nikoliću, ki imajo klubske obveznosti v Evroligi.

Poleg osmerice zlatih je Trifunović vpoklical še povratnika po poškodbi Zorana Dragića, debitanta Jurija Macuro ter Gregorja Hrovata, Žana Marka Šiška, Luko Rupnika in Miho Lapornika, ki so sodelovali na letošnjih pripravah za evropsko prvenstvo.

Priprave se bodo začele v ponedeljek. Prvo tekmo bo Slovenija odigrala v petek, 24. novembra, ob 20.30 v Stožicah proti Belorusiji. Dva dneva pozneje jo čaka gostovanje v Burgosu pri Španiji.

"Reprezentanca se bo zbrala prihodnji ponedeljek in opravila kratke priprave pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Za sodelovanje v prvem kvalifikacijskem oknu sem določil štirinajst košarkarjev. Igralce bomo skušali v petih dneh optimalno pripraviti na domače srečanje proti Belorusiji in gostovanje v španskem Burgosu. Časa za priprave ni veliko, vendar se s tem problemom ukvarjajo pri vseh reprezentancah. Delo nam bo olajšano, saj bomo gojili podoben slog in sistem igre kot na zadnjem evropskem prvenstvu. Košarkarji način dela že poznajo, ga bo pa treba osvežiti oziroma obnoviti, saj so igralci med sezono vpeti v klubski sistem. Upam, da bo štirinajsterica na zbor prišla zdrava. Dobro poznam reprezentante in vem, da bo želja po dokazovanju in zastopanju barv naše reprezentance vsekakor prisotna," je povedal Trifunović.

KVALIFIKACIJE, prvi del, skupina A
Tekme Slovenije

Petek, 24. novembra, ob 20.30:
SLOVENIJA - BELORUSIJA (Stožice)
Nedelja, 26. novembra, ob 21.00:
ŠPANIJA - SLOVENIJA (Burgos)

Petek, 23. februarja 2018:

ČRNA GORA - SLOVENIJA
Ponedeljek, 26. februarja 2018:
BELORUSIJA - SLOVENIJA

Četrtek, 28. junija 2018:

SLOVENIJA - ŠPANIJA
Nedelja, 1. julija 2018:
SLOVENIJA - ČRNA GORA

V drugem delu se bodo v skupini I trem najboljšim iz skupine A pridružile tri najboljše reprezentance iz skupine B (Švedska, Turčija, Latvija, Ukrajina). Na SP bodo vodila prva tri mesta.