Bo šel Jure Zdovc po poti Srečka Katanca, ki je po skromnih trenerskih izkušnjah pred desetimi leti zablestel v selektorski vlogi? Foto: MMC RTV SLO
Bo šel Jure Zdovc po poti Srečka Katanca, ki je po skromnih trenerskih izkušnjah pred desetimi leti zablestel v selektorski vlogi? Foto: MMC RTV SLO
Jure Zdovc in Marko Milič
Jure Zdovc je poslovilno tekmo odigral konec junija leta 2005, ko je na spektakel v Tivoli povabil številne košarkarske zvezdnike. Natančno pred 8 leti pa je odigral zadnjo tekmo v reprezentančnem dresu proti Makedoniji. Foto: RTV SLO

Ob objavi novice, kdo bo težko pričakovani naslednik Aleša Pipana, so se pod njo hitro "usuli" številni komentarji. Med množico zanimivih smo jih izbrali deset, ki precej realno odslikavajo razpoloženje med navijači.

master
Jaz že vem, da se nam ne piše nič kaj dobrega. Zdovca? ... Ah, jej ...

čarli23
Po mojem super rešitev, glede na naš KZS! Upam, da kakšni optimisti niste pričakovali Messine ali pa Obradovića :) Ob naši zvezi je čudež že, da so Pipana menjali. Zdaj naj si pa kakšnega izkušenega pomočnika najde. Upam pa, da bo Nesterovića prepričal, da igra, ker sta v dobrih odnosih.

Partyboy
Imam bolj čudne občutke ob tej novici, kot sem jih imel ob imenovanju Katanca za nogometnega selektorja. Jure ima podobne trenerske izkušnje, kot jih je imel Srečko, preden je prevzel reprezentanco. Upam, da jo bo vodil podobno uspešno. Mislim, da se bo on bolje znal pogovoriti z našimi zvezdniki in jih prepričati za nastop na evropskem prvenstvu. Verjamem, da bo imel večjo avtoriteto, kot jo je imel Pipan.

piatim68
Kaj pa vem ... Jure ni ne neki prekaljen trener ne neka posebna avtoriteta ... Vsekakor je zveza spet poceni prišla skozi ... In do zdaj taki recepti niso bili uspešni ... Pustimo se presenetiti ... Saj naši fantje znanje tako ali tako že imajo, rabijo samo nekoga, ki bo znal med njimi vzpostaviti kemijo ... Mogoče je pa Zdovc ravno pravi človek za to ...

maks11
Ne moreš verjeti, kaj človek doživi. Pa saj ne moreš verjeti, ali res ni nikogar boljšega od ZDOVCA??? Res, da je bil kot igralec špica evropske košarke, a po mojem mnenju za trenerja ni dovolj dober in nima izkušenj ... Zdaj smo še slabšega dali na stolček kot Pipana ... Jaz ne vem, kaj mislijo ti ljudje na zvezi, to so sama "mutna posla"!!!!

janbac
Ja, mislijo, da je Zdovc kot Maradona ... Drugače bomo pa videli, kako in kaj.

Dejan_007
Mislim, da je Jure kar primeren za trenerja. Ni konfliktna oseba, za avtoriteto pa bo moral sam poskrbeti. Drugače pa je med najbolj uspešnimi igralci, ki so igrali za Slovenijo in še prej za Jugoslavijo. S trenersko potjo se mi zdi, da je začel dobro. Ne bom pljuval po človeku, ki še niti ni trener naše reprezentance. Kritiziral ga bom samo takrat, ko me bo razočaral. Naj pokaže, kaj zna. Želim pa mu seveda vse najboljše. Mentaliteto ima "ta pravo".

moochie
Kot trener ni nikjer zdržal. Da ne bo na evropskem prvenstvu sredi tekme odkorakal domov ... Glede na to, da nobeden tuji kvaliteten trener ni bil v resnih kombinacijah, je med slovenskimi za moje pojme kar zanimiva izbira. Če že drugega ne, je bil vrhunski igralec in kot tak bi moral imeti "rešpekt" igralcev.

majda098
Z dežja pod kap. Zdovc je sicer odličen igralec, kot trener pa totalno nesposoben in brez večjih uspehov v svoji karieri. Samo največji naivneži lahko mislijo, da bo Zdovcu uspelo. Kot sem povedal že pred kratkim, imamo odlično generacijo fantov, ki jih kmalu ne bomo imeli več, ki so v mladinski konkurenci osvojili skoraj vse, kar so lahko, v članski konkurenci pa zaradi selekcioniranja drugorazrednih trenerjev pravzaprav še ničesar. In če je uvrstitev s takimi igralci na evropsko in svetovno prvenstvo že uspeh, se je treba globoko zamisliti. Tudi Zdovcu ne bo uspelo zbrati skupaj vseh najboljših igralcev. Nima prav nobene avtoritete nad njimi in je tudi ne more imeti. Dokler ne bomo imeli trenerja kova Djordjević, Tanjević, Ivković ..., ne bomo z reprezentanco imeli nobenih uspehov, razen če je uvrstitev na prvenstva že uspeh. Pa brez zamere, tudi jaz želim Zdovcu vse najboljše, ker zelo rad navijam za naše fante.

mihas
Jure Zdovc ni bil povprečen evropski igralec, ampak vrhunski igralec, ki je igral v prvi peterki verjetno ene najmočnejših reprezentanc - "bivše Juge". Kot trener je pokazal, da zna, ni bil pa nikoli v ne vem kako velikem klubu. Dovolj za selektorja. Nenazadnje nima nobenih zamer do igralcev, verjetno ga pa vsi tudi cenijo, nekaterim je verjetno bil celo vzornik. Dejstvo, da se bodo reprezentanci odzvali le tisti, ki si želijo igrati, zaradi Zdovca bo prej kakšen več prišel. Avtoriteta v stilu Sagadina v reprezentanci ni potrebna, gre samo za spoštovanje igralcev do selektorja. Pa še primerjava: Giannakis je tudi začel trenersko pot kot selektor.

M. R.