Matevž Zupančič je direktor ljubljanskega kluba. Foto: www.alesfevzer.com
Matevž Zupančič je direktor ljubljanskega kluba. Foto: www.alesfevzer.com


Mnenje direktorja Matevža Zupančiča je, da Evropski pokal izpolnjuje športne in poslovne cilje ljubljanskega kluba.
ECA (Euroleague Commercial Assets) je hkrati sporočil, da se bo v torek v Münchnu sešel z vodilnimi s Fibe Evrope. Organizaciji sta trenutno v sporu glede vodenja evropskih klubskih tekmovanj. Zupančič meni, da bosta strani težko našli skupni jezik.
"Za nas je najpomembneje, da nas je ECA povabil na sestanek kot dolgoletnega partnerja. Tu v Londonu so bili vsi predstavniki ekip, ki bodo igrale v Evroligi oziroma v Evropskem pokalu, vodilni Lige ABA ter njeni najmočnejši klubi," je povedal Zupančič.
"Največja novost, kar zadeva Evropski pokal, je, da bodo ukinjeni vse prijavnine in sodni stroški, kar pomeni, da bi bilo za nas to tekmovanje vsaj približno 150.000 evrov cenejše kot letos, ko smo morali plačati kotizacijo in sodniške stroške. To brez dvoma zadovoljuje naše poslovne in športne cilje," pravi Zupančič.
Direktor Uniona Olimpije je ob tem dodal, da je za zdaj prezgodaj govoriti o udeležbi kluba v Evropskem pokalu, saj o povabljencih za zdaj v Londonu ni bilo govora. Glede na to, da si Union Olimpija v tej sezoni na športnih terenih ni zagotovila mesta v Evropskem pokalu, bi za udeležbo potrebovala posebno povabilo, ki jih je bila v preteklih sezonah že deležna.
Kot je znano, se je Košarkarska zveza Slovenije v sporu med ECA-jem in Fibo Evrope postavila na stran zadnje in obljubila, da bo kaznovala vsak svoj klub, ki bo sodeloval v tekmovanjih, ki jih Fiba Evrope ne bo podpirala.