Krizi Uniona Olimpije ni videti konca. Foto: www.alesfevzer.com
Krizi Uniona Olimpije ni videti konca. Foto: www.alesfevzer.com

klubu.

Košarkarji imajo zdaj štiri mesece časa, da se z upniki dogovorijo o podrobnostih.

Poenostavljena prisilna poravnava naj bi klubu omogočila normalno preživetje. Trenutna slika v ljubljanskem kolektivu je klavrna. Ekipa je trenutno brez trenerja, mladi odhajajo iz kluba, tega pa je Košarkarska zveza Slovenije tudi suspendirala.
"To je odločitev uprave in sponzorjev, da se skupaj naprej lotimo nadaljnje sanacije dolgov, ki jih je še okrog 1,8 milijona evrov. Več v tem trenutku težko komentiram, a to je način, da klub ostane pri življenju," je odločitev sodišča komenitral direktor kluba Matevž Zupančič.

Klub je suspendiran zaradi neplačila odškodnine za Alena Omića, s tem pa je klubu onemogočeno registrirati nove igralce.

Zanimivo bo videti, kako se bo izšlo v Evropskem pokalu, saj Mednarodna košarkarska zveza zahteva suspenz ekip, ki sodelujejo v tem tekmovanju, ki ga Fiba ne priznava. Obenem se poraja vprašanje, kako bo klub, ki je v postopku prisilne poravnave, zmogel zbrati sredstva za ekipo in potovanje ekipe v tem tekmovanju.

"Veliko nalog nas čaka v kratkem obdobju. Boljše bi bilo, če bi že imeli rešeno vprašanje trenerja in ekipe, a se po zadnjih zapletih v košarki, saj nismo niti vedeli kje bomo igrali, neznanka je tudi proračun, kadrovanja še nismo lotili. To sledi v kratkem," še pravi Zupančič, O grožnji Fibe s suspenzom pa: "Smatramo, razmišljamo enako kot drugih 23 ekip v EuroCupu, da imamo pravico nastopati tam, kjer lahko in kjer si želimo."