Jure Zdovc in Marko Milič sta pogosto igrala skupaj, seveda pa nikoli v dresu Krke. Foto: RTV SLO
Jure Zdovc in Marko Milič sta pogosto igrala skupaj, seveda pa nikoli v dresu Krke. Foto: RTV SLO


Na prvi tekmi je bil izid 1:2 in redkokdo je verjel v čudež na stadionu Parken. Zanj sta s po dvema goloma poskrbela predvsem Aleksander Rodić in Jani Šturm. Za nagrado so slovenski prvaki v 3. krogu kvalifikacij igrali s finalistom Lige prvakov Monacom, ki ga seveda niso mogli presenetiti.

1949
Ameriški košarkarski ligi BAA (Basketball Association of America) in NBL (National Basketball League) sta se združili v profesionalno ligo NBA (National Basketball Association).

1958
Rodila se je ameriška atletinja Mary Decker Slaney. Postavila je kar 17 svetovnih rekordov, ostala pa brez olimpijske medalje. Leta 1984 je bila v Los Angelesu velika favoritinja za zlato, vendar jo je bosonoga Zola Budd v teku na 3.000 metrov izrinila s steze, tako da je spektakularno padla. Na največjih tekmovanjih je najbolj blestela leta 1983, ko je v Helsinkih postala svetovna prvakinja na 1.500 in 3.000 metrov.

1984
Carl Lewis je na olimpijskih igrah v teku na 100 m zmagal s časom 9,99. Lewis je v Los Angelesu osvojil tudi zlate medalje na 200 metrov, v skoku v daljino in v štafeti 4 x 100 metrov. S štirimi zlatimi kolajnami na enih igrah je izenačil rekord Jesseja Owensa iz leta 1936 v Berlinu.

1996
Hrvaški rokometaši so na olimpijskih igrah v Atlanti v finalu premagali Švede s 27:26. Bron so osvojili Španci. To je bila prva zlata olimpijska medalja za samostojno Hrvaško.

2003
Slovenski košarkarski prvak Krka iz Novega mesta se je okrepil z Juretom Zdovcem, ki je sezono prej igral za Split.