Carlo Ancelotti, ki je lani s Chelseajem osvojil t. i. dvojček (državni in pokalni naslov), je zapustil klub s Stamford Bridgea. Foto: EPA
Carlo Ancelotti, ki je lani s Chelseajem osvojil t. i. dvojček (državni in pokalni naslov), je zapustil klub s Stamford Bridgea. Foto: EPA

51-letni Italijan v letošnji sezoni ni navdušil upravnega odbora kluba s Stamford Bridgea in ni izpolnil ciljev, ki so si jih v klubu zadali pred začetkom sezone. Kritična sta bila predvsem november in december, v katerih je od 27 mogočih točk osvojil le devet - v tem obdobju pa se je Chelseajeva sezona tudi prelomila, dokončno je sanje modrih o naslovu prvaka razblinil poraz na Old Traffordu v 36. krogu.

Prihodnost pri West Hamu?
Angleški mediji so na novico o njegovem odhodu iz Chelseaja planili kot sestradani volkovi, že pred tekmo pa je Italijan na vprašanje, ali bi želel v naslednji sezoni voditi West Ham United, dejal: "Zakaj pa ne? Vzdušje je v drugi ligi izjemno, stadioni so vselej zapolnjeni do zadnjega kotička." Nadaljeval je: "Če si ogledate tekmo druge lige v Italiji, bo na stadionu morda dva tisoč gledalcev. Tu je popolnoma drugače. Meni ni pomembno, ali vodim velik ali manjši klub, važno je, da sem aktiven v nogometnem svetu. Svojo trenersko pot sem začel v italijanski drugi ligi in na nižji rang tekmovanja me vežejo lepi spomini."

V Londonu ga bodo hranili v lepem spominu
Ancelotti je h Chelseaju prišel poleti 2009, s klubom je podpisal triletno pogodbo, vredno 9 milijonov funtov. 9. avgusta je osvojil že prvo lovoriko za Chelsea (Community Shield proti Manchester United), v zgodovino kluba s Stamford Bridgea pa se je z zlatimi črkami vpisal predvsem v sezoni 2009/10, ko je osvojil prvi 'dvojček' v zgodovini Chelseaja.