Arne Slot je s Feyenoordom letos osvojil nizozemski pokal, v državnem prvenstvu pa ima že velik zaostanek za PSV-jem. Foto: EPA
Arne Slot je s Feyenoordom letos osvojil nizozemski pokal, v državnem prvenstvu pa ima že velik zaostanek za PSV-jem. Foto: EPA

Kot piše BBC, naj bi velikan z Anfielda za naslednika Jürgena Kloppa na Nizozemsko poslal 10,9 milijona evrov. Slot je v četrtek izrazil optimizem, da bo postal nov glavni trener angleškega prvoligaša: "Seveda bi rad postal trener Liverpoola. Čakam, da vidim, ali se bosta kluba lahko dogovorila, ampak verjamem, da se bosta."

45-letni Nizozemec je Feyenoord prevzel pred tremi leti, trenersko ime pa si je predtem ustvaril na klopi pri AZ-ju Alkmaarju. Nekdanji nogometaš Zwolleja, Brede in rotterdamske Sparte je vodil še Cambuur. Lani je že bil v igri za odhod v Anglijo, saj je bil kandidat za klop Tottenhama, poroča BBC.

Nasledil bo Kloppa, ki je januarja presenetil z novico, da po koncu sezona zapušča Liverpool. 56-letni nemški strokovnjak na klopi rdečih sedi od leta 2015, leta 2020 jih je popeljal do naslova angleških, leto predtem pa do naslova evropskih prvakov.

"Všeč mi je, kakšen nogomet igra njegova ekipa. O njem sem slišal le pozitivne stvari. Dobra oseba, dober trener in sem vesel, da je klub našel takšno rešitev," je o svojem nasledniku, ki je znan po napadalnem nogometu, dejal Klopp. Med kandidati sta bila tudi Španec Xabi Alonso, nekdanji vezist Liverpoola, ki navdušuje na klopi Bayerja, a bo v Leverkusnu deloval tudi v prihodnji sezoni, in Portugalec Ruben Amorim, sicer trener Sportinga.