Admir Suljić je bil leta 2010 zaradi prirejanja tekem že obsojen na Hrvaškem v okviru operacije
Admir Suljić je bil leta 2010 zaradi prirejanja tekem že obsojen na Hrvaškem v okviru operacije "Offside". Foto: Reuters
Kriminalist Jager o prirejanju tekem
Vdaja Suljića policiji zaradi prirejanja tekem

Suljić je v Milano priletel zjutraj in se predal policiji. Že lani se je italijanski policiji predal še en slovenski državljan, osumljen sodelovanja v nezakonitih stavah, Dino Lalić.

V nogometu obstranski igralec, kakšen pa v stavah?
Interpol Suljića povezuje z združbo, ki jo vodi singapurski podjetnik Tan Seet Eng, znan tudi pod imenom Dan Tan. Novice o aretaciji so sicer zaokrožile v sredo zvečer, ko je direktor Interpola Ronald Noble na novinarski konferenci dejal, da je eden izmed osumljencev na poti iz Singapurja v Milano.

Suljić je v štirih sezonah v 1. SNL sicer odigral vsega 14 tekem, 9 v dresu Rudarja med letoma 2000 in 2003, v sezoni 2005/06 pa je za Nafto zaigral na petih prvoligaških tekmah. Ravno bankrotirana in razpuščena Nafta je bila v mednarodnih preiskavah že večkrat osumljena, da je bila vpletena v prirejene tekme.

Interpol upa, da bo povedal vse kar ve
Možakarja, ki ga Noble ni imenoval, je iskala italijanska policija v povezavi s škandalom, v katerem so tudi nekateri znani italijanski nogometaši dobili prepoved delovanja v nogometu, prav tako pa so bili kaznovani tudi nekateri klubi. "Upamo, da bo osumljenec sodeloval s policijo in da bo povedal vse, kar ve," je dejal eden izmed predstavnikov Interpola.

Pred dvema tednoma je sicer Europol objavil, da so v Evropi zaznali 380 "sumljivih" tekem in skupno skoraj 700 po svetu, vključno s tekmami v Ligi prvakov in kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Kriminalist Jager o prirejanju tekem
Vdaja Suljića policiji zaradi prirejanja tekem