Nogometaši Celta Viga so šokirali Atletico in se uvrstili v polfinale španskega kraljevega pokala. Foto: Reuters
Nogometaši Celta Viga so šokirali Atletico in se uvrstili v polfinale španskega kraljevega pokala. Foto: Reuters
Antoine Griezmann
Antoine Griezmann je navijačem v prvem polčasu vlil nekaj upanja, a v nadaljevanju je gostiteljem zmanjkalo moči za uvrstitev med najboljše štiri. Foto: Reuters
Luis Suarez
Nogometaši Barcelone so v drugem polčasu strli odpor Athletica iz Bilbaa. Foto: Reuters
Sergio Aguero
Sergio Agüero je Manchester City popeljal v finale ligaškega pokala, kjer sinjemodre čaka obračun z Liverpoolom. Foto: Reuters

Gostje so prvi zatresli mrežo, čeprav so bili varovanci Diega Simeoneja v uvodnih minutah precej boljši nasprotnik. Fabian Orellana je v kazenski prostor poslal lep predložek, ki ga je z natančno odmerjenim strelom z glavo za hrbet Miguela Angela Moye preusmeril Pablo Hernandez.

Vseeno so gostitelji zelo hitro izid poravnali. Po slabe pol ure igre so izkoristili napako gostujočega vratarja Rubena Blanca - ta je bil ob polčasu zamenjan s Sergiom Alvarezom -, Antoine Griezmann je brez večjih težav odbito žogo po strelu Yannicka Ferreire-Carrasca pospravil v mrežo.

Guidetti in Hernandez utišala Calderon
V nadaljevanju so bili gostje podjetnejši, pritisk se jim je izplačal v 56. minuti, ko je za vnovično vodstvo poskrbel John Guidetti. Ta je ukradel žogo Gabiju in s senzacionalnim strelom v zgornji desni kot zadel za 1:2. Kmalu zatem je Atleticov rezervist Angel Correa zatresel prečko, po dobri uri igre pa je Celta povedla že z 1:3! Daniel Wass je z odlično globinsko podajo zaposlil Huga Malla, ki je z predložkom v kazenskem prostoru našel Hernandeza, ta pa se je rutinirano še drugič na tekmi vpisal med strelce. Navijači Atletica so bili šokirani.

Vseeno se njihovi ljubljenci niso predali brez boja. V 81. minuti je Correa po zaslugi individualnega vložka - kot za šalo je preigral gostujoča branilca in z diagonalnim strelom ukanil Alvareza - znižal zaostanek, a za povratek in nujni preobrat jim je zmanjkalo časa. Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak si je tekmo ogledal na klopi.

Suarez in Pique zadela za polfinale
Barcelona se je morala za napredovanje v polfinale pošteno potruditi, saj je Athletic povedel že v 12. minuti. Aritz Aduriz je lepo prodrl v kazenski prostor, žogo poslal za domačo obrambo in jo kot na pladnju dostavil Inakiju Williamsu, ki je preskočil vratarja Marc-Andreja ter Stegna in jo pospravil v prazno mrežo. Camp Nou je bil zavit v molk, a navijači so v nadaljevanju vendarle prišli na svoj račun. V 53. minuti je Luis Suarez ob drugi vratnici izkoristil spodrsljaj Mikela Balenziage in izenačil na 1:1, slabih deset minut pred iztekom rednega dela srečanja je zadel Gerard Pique. Ta je zadel z glavo po predložku Danija Alvesa. Končni izid je v 91. minuti postavil Neymar po podaji Sergija Roberta.

Španski kraljevi pokal, četrtfinale, povratne tekme:
Atletico Madrid - CELTA VIGO 2:3 (1:1) 0:0
Griezmann 29., Correa 82.; Hernandez 22., 64., Guidetti 56.
Oblak (Atletico) je bil na klopi.

BARCELONA - Athletic Bilbao 3:1 (0:1) 2:1
Suarez 53., Pique 81., Neymar 91.; Inaki 12.

Mirandes - SEVILLA 0:3 (0:1) 0:2
Iborra 9./11-m, Munoz 70., Coke 92.

Las Palmas - VALENCIA 0:1 (0:1) 1:1
Rodrigo 20.

V krepkem tisku je izid prvih tekem.


Angleški ligaški pokal, polfinale, povratni tekmi:
MANCHESTER CITY - Everton 3:1 (1:1) 1:2
Fernandinho 24., De Bruyne 70., Agüero 77.; Barkley 18.

LIVERPOOL - Stoke City * 7:6 (0:1, 0:1) 1:0
Arnautović 45.
* - po 11-metrovkah

V krepkem tisku je izid prvih tekem.



Francoski ligaški pokal, polfinale:

LILLE - Bordeaux 5:1 (3:1)
Benzia 7., Sane 41./ag, Soumaoro 45., Bautheac 56., Boufal 93.; Chantome 33.

PARIS SG - Toulouse 2:0 (0:0)
Lavezzi 65., di Maria 72.
Braithwaite (Toulouse) je v 89. minuti zapravil 11-m.