David Beckham bo nosil številko 32. Foto: EPA
David Beckham bo nosil številko 32. Foto: EPA
David Beckham
David Beckham se je razveselil srečanja s številnimi stari znanci. Foto: Reuters
David Beckham
Beckham je zapustil Los Angeles z naslovom prvaka v Ligi MLS. Foto: EPA
Beckham poskrbel za evforijo v Parizu

37-letni Beckham, ki je blestel v dresu Manchester Uniteda in madridskega Reala, je decembra prekinil pogodbo z Los Angelesom. Nekdanji angleški kapetan je imel ponudbe 12 klubov, a odločil se je za vodilno ekipo francoske lige. V zadnjem mesecu je treniral z nogometaši Arsenala, saj je bilo to zanj najbolj ugodno, pred kratkim se je preselil v London.
Plači se je odrekel, denar v namene dobrodelni ustanovi
"Toliko ponudb nisem imel še nikoli v karieri. Pariz je zelo zanimivo mesto, tu sem se vedno dobro počutil. Klub ima visoke cilje, vidijo me v tej zgodbi. Ne pričakujem, da bom odigral vse tekme. Zelo se bom moral potruditi na treningu, o vsem odloča trener. Družina bo ostala v Londonu, ker otroci hodijo v šolo," je poudaril Beckham, ki bo trenutno drugi najstarejši igralec v Ligue 1. Odrekel se je plači, ki jo bo klub nakazal dobrodelni ustanovi za pomoč otrokom.

Dobro se pozna z Ancelottijem
V svoji ekipi ga je želel imeti trener Carlo Ancelotti, ki je bil trener Milana, ko je Beckham igral za rdeče-črne. PSG, ki je francoski naslov nazadnje osvojil leta 1994, je zapravil precej več kot 200 milijonov evrov v zadnjih 18 mesecih, visoke cilje ima tudi v Ligi prvakov, kjer se bo v osmini finala srečal z Valencio.
Veseli se igranja skupaj z "Ibro"
"Zelo sem srečen, da bom lahko delal z Ancelottijem, športni direktor je moj stari znanec Leonardo. Carlo je eden najboljših trenerjev, s katerimi sem imel priložnost delati. PSG ima izjemno talentirano ekipo, veselim se, da bom lahko igral z Ibrahimovićem. Velikokrat sva si stala nasproti, tudi na reprezentančnih tekmah. Zagotovo je eden najboljših napadalcev sveta," je bil navdušen Beckham.
"David je zavrnil veliko klubov po svetu, zato sem zelo srečen, da je podpisal z nami," je na novinarski konferenci dejal bogati predsednik Nasser Al-Khelaifi.
Monreal novi član topničarjev
Branilec Nacho Monreal je tik pred iztekom prestopnega roka za približno 10 milijonov evrov iz Malage prestopil k Arsenalu. Trener Arsene Wenger si ga je želel že dalj časa, podpisal je dolgoročno podobbo.
Cuenca v Ajax
Napadalec Barcelone Isaac Cuenca, ki je lani v vseh tekmovanjih zbral kar 30 nastopov, bo do konca sezone na posoji pri Ajaxu iz Amsterdama.

Gomes novi vratar Hoffenheima
Hoffenheim, ki se bori za obstanek v Bundesligi, se je okrepil z vratarjem Tottenhama Heurelhom Gomesom, ki je v letošnji sezoni ob Bradu Friedlu in Hugu Llorisu v Londonu opravljal vlogo šele tretjega vratarja.
18-letna Hrvata odšla v Serie A
Hrvati so v Italijo prodali še drugega mladega igralca. Po odhodu 18-letnega Matea Kovačića iz Dinama v Inter za 11 milijonov evrov je iz Hajduka v Napoli za 3 milijone evrov prestopil prav tako 18-letni Josip Radošević.

Beckham poskrbel za evforijo v Parizu