Jermain Defoe, ki je za Anglijo zbral že 32 nastopov, si je v letu dni s 17 goli v dresu Portsmoutha podvojil ceno. Foto: EPA
Jermain Defoe, ki je za Anglijo zbral že 32 nastopov, si je v letu dni s 17 goli v dresu Portsmoutha podvojil ceno. Foto: EPA

61-letni trener je pred 10 tedni prevzel klub iz severnega Londona, potem ko se je pod Juandejem Ramosom kljub zvenečim in dragim okrepitvam znašel na samem dnu angleške Premier lige. Redknapp je 26-letnega napadalca vodil že pri West Hamu, matičnem klubu Defoeja, in pri Portsmouthu, od koder se je jeseni zavihtel za krmilo "spursov".

Po letu dni še enkrat dražji
Defoe je v letu dni za Portsmouth na 36 tekmah zabil kar 17 golov, v pristaniško mesto na jugu Anglije pa je prišel ravno iz Tottenhama, katerega član je bil tri leta in v tem času v 139 nastopih dosegel 43 golov. "Spursu" so januarja 2008 prodali reprezentanta za 7,5 milijona funtov, zdaj pa so ga kupili nazaj za 15 milijonov funtov.

Donovan okrepil napad Bavarcev
Ameriški nogometni reprezentant Landon Donovan se je v zimskem premoru Lige MLS pridružil Bayernu. Donovan bo kot posojeni igralec v Münchnu igral vse do 8. marca, v matični klub pa se bo tako kot njegov soigralec David Beckham vrnil dva tedna pred prvo tekmo v novi sezoni, ko bo Galaxy 22. marca igral z D.C. Unitedom. Donovan je v pretekli sezoni dosegel rekord kariere z 20 zadetki v 25 tekmah in postal prvi strelec ameriškega prvenstva.

T. G.