Franz Beckenbauer stavi na velike tri. Foto: Reuters
Franz Beckenbauer stavi na velike tri. Foto: Reuters

"Zame obstajajo trije favoriti: svetovni prvaki, torej Nemci, gostitelji, torej Francozi in branilci naslova, torej Španci," je dejal "Kaiser Franz". Beckenbauer povsem zaupa selektorju Nemčije Joachimu Löwu, ki lahko črpa iz kakovostnega domačega kadra, ki igra v bundesligi. "Redko je lahko kakšen trener črpal iz tako kakovostnega bazena," je dejal nekdanji nemški selektor in trener Bayerna.

Za morebitno presenečenje je Beckenbauer postavil reprezentanco Belgije, ki "ni samo Kevin de Bruyne". Poleg tega po njegovem mnenju ne gre pozabiti na Italijane: "Nimajo sicer več odličnega Andree Pirla in nepredvidljivega Maria Balotellija, ampak na največjih turnirjih je zmeraj treba računati tudi na Italijo."

Stavnice za prvega favorita postavljajo Francijo (kvota 4), sledijo pa Nemčija (4,5), Španija (6,5), Anglija (9,5), Belgija (12) in Italija (17). Na sedmem mestu je Portugalska (21), deseterico pa zaokrožujejo Hrvaška (26), Avstrija (41) in Poljska (51). Pod kvoto 100 so še Poljska (51), Rusija (67), Švica (67), Wales (81) in Turčija (81). Najmanj možnosti za končni naslov imajo po kvotah stavnic Madžarska (351), Severna Irska (351) in Albanija (501).