Tornike Okriašvili je dosegel edini zadetek na srečanju v Getafeju. Foto: EPA
Tornike Okriašvili je dosegel edini zadetek na srečanju v Getafeju. Foto: EPA

Na stadionu Coliseum Alfonso Perez v predmestju Madrida, kjer svoje tekme igra Getafe, so bili Španci precej boljši tekmec, zapravili so številne priložnosti. Aritz Aduriz je v 23. minuti z glavo meril mimo vrat, pet minut zatem pa je Thiago stresel vratnico. Kazen je prišla v 40. minuti, ko je Jambul Jighauri podal pred vrata, iz bližine pa je Tornike Okriašvili zatresel mrežo.

Selektor Vicente Del Bosque je ob odmoru napravil štiri menjave. Vstopili so Koke, Andres Iniesta, San Jose in Hector Bellerin. Igro so zapustili Juanfran, Sergio Ramos, Cesc Fabregas in Thiago. Gruzijci so se krčevito branili, Španci pa so neuspešno skušali prebiti "bunker" tudi s streli od daleč. Vstopila sta še David Silva in Pedro, zelo blizu izenačenja sta bila Nolito in Jordi Alba, tri minute pred koncem pa je zgrešil še Gerard Pique z glavo.

Španci bodo evropsko prvenstvo začeli v ponedeljek v Toulousu proti Čehom.

Kassai bo sodil uvodno tekmo
Madžar Viktor Kassai bo sodil uvodno tekmo evropskega nogometnega prvenstva v Franciji. Na srečanju med Francijo in Romunijo, ki bo v petek ob 21.00, mu bodo pomagali rojaki Gyorgy Ring, Vencel Toth, Tamas Bognar in Adam Farkas, četrti sodnik pa bo Nizozemec Bjorn Kuipers.

Kassai je sodil finale Lige prvakov leta 2011 med Barcelono in Manchester Unitedom na Wembleyju (3:1). Prav tako pa je sodil na svetovnem prvenstvu 2010 in evropskem prvenstvu 2012.

Uefa je za EP delegirala 18 sodniških ekip, med njimi tudi slovensko, ki jo sestavljajo Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan, Matej Jug in Slavko Vinčić.

Pripravljalni tekmi:
ŠPANIJA - GRUZIJA 0:1 (0:1)
Okriašvili 40.

Sreda:
PORTUGALSKA - ESTONIJA