Francija bo med EP-jem trepetala zaradi morebitnih terorističnih napadov. Foto: Reuters
Francija bo med EP-jem trepetala zaradi morebitnih terorističnih napadov. Foto: Reuters
Kako je pred Eurom poskrbljeno za varnost?

"Ta grožnja bo obstajala še dolgo," je dejal za francoski radio France Inter, a izpostavil, da morajo storiti vse, da bo Euro 2016 uspešen. Francija bo po besedah Hollandea uporabila vsa sredstva, da bo zagotovila varnost tekmovanja. Tako so med drugim mobilizirali 90.000 vojakov in policajev, ki bodo skrbeli za varnost.

Povedal je, da so dosegli napredek pri iskanju rešitve za delavce železnic, ki stavkajo od torka, prav tako za pilote, ki stavko napovedujejo za naslednji konec tedna. Obe stavki bi lahko namreč otežili prihod navijačev na prvenstvo.

Reuters sicer poroča, da je najnovejša anketa pokazala, da večina Francozov po novem ne podpira stavk, organiziranih zaradi napovedane reforme zakona o delu. Še pred enim mesecem je namreč omenjene stavke podpirala tesna večina Francozov. Mesec dni trajajoče prvenstvo naj bi v Franciji po pričakovanjih privabilo dva milijona nogometnih navdušencev.

Francoska vlada je sicer zavrnila možnost odpovedi nogometnega prvenstva, za okrepitev varnosti na Euru 2016 pa so v državi podaljšali izredne razmere, ki veljajo po terorističnih napadih v Parizu novembra lani.

Kako je pred Eurom poskrbljeno za varnost?