Albert Bunjaku se je veselil prvega uradnega gola za Kosovo. Foto: EPA
Albert Bunjaku se je veselil prvega uradnega gola za Kosovo. Foto: EPA

Strelca za Kosovo, ki je večino tekme igralo celo z igralcem manj, sta bila napadalec St. Gallena Albert Bunjaku v 43. minuti z glavo z bližine in Elbasan Rashani v 94. minuti po protinapadu. Bursant Celina, ki igra za Manchester City, je bil izključen v 35. minuti.
"Pričakoval sem težko tekmo, vse skupaj je postalo še precej teže, ko smo imeli igralca manj. Prepričan sem, da ima Kosovo lepo prihodnost v nogometu," je pojasnil 44-letni selektor Albert Bunjaki.

Švica letos ne blesti
Švicarji letos nikakor ne najdejo prave forme. Najprej so jih 25. marca na prijateljski tekmi v Dublinu premagali Irci z 1:0, štiri dni zatem so na stadionu Letzigrund v Zürichu izgubili proti Bosni in Hercegovini z 0:2. Prejšnjo soboto so morali v Ženevi priznati premoč še Belgiji z 1:2.

Tokrat so se v Luganu namučili z Moldavijo (2:1). Blerim Džemaili je v 12. minuti zadel z glavo po podaji Fabiana Schärja, žoga se je od prečke odbila v vratarja Moldavije Stanislava Namasca in nato pristali v mreži. Gostje so izenačili v 70. minuti, ko je z močnim strelom s 25 metrov zadel Radu Ginsar. Admir Mehmedi, ki je vstopil na začetku drugega polčasa, je odločil srečanje z desnico četrt ure pred koncem.

Švicarji se bodo na evropskem prvenstvu srečali s Francijo, Albanijo in Romuinjo, ki je s 5:1 odpravila Gruzijo.

Ukrajina je v srečanju udeleženk EP-ja v Bergamu ugnala Albanijo s 3:1. Zadetke so dosegli izbranci Mihajla Fomenika, ki so v dodatnih kvalifikacijah izločili Slovenijo (2:0 in 1:1), Taras Stepanenko, Andrij Jarmolenko in Jevgen Konopljanka.

Petkove prijateljske tekme:
ŠVICA
- MOLDAVIJA 2:1 (1:0)
Džemaili 12., Mehmedi 75.; Ginsari 70.

KOSOVO - FERSKI OTOKI 2:0 (1:0)
Bunjaku 43., Rashani 94.
RK: Celina 37.; Petersen 81.

ROMUNIJA - GRUZIJA 5:1 (2:0)
Popa 2., Amisulašvili 3./ag, Stanciu 49., Torje 80., Keseru 87.; Moti 68./ag

ALBANIJA - UKRAJINA 1:3 (1:1)
Sadiku 12.; Stepanenko 8., Jarmolenko 49., Konopljanka 87.