Nogometaši Nemčije so storili dovolj, da jim je uspelo predreti dobro postavljeno madžarsko obrambo in dobiti tekmo v Gelsenkirchnu. Foto: Reuters
Nogometaši Nemčije so storili dovolj, da jim je uspelo predreti dobro postavljeno madžarsko obrambo in dobiti tekmo v Gelsenkirchnu. Foto: Reuters
false
Laurent Koscielny in Olivier Giroud sta poskrbela za zmago Francije nad Škotsko. Foto: Reuters

Nemci so bili v Veltins Areni v uvodu boljši nasprotnik, čeprav so si prvo resnejšo priložnost pripravili Madžari. Nemški obrambi je največ težav povzročal Balazs Dzsudzsak, ki je sprožil z roba kazenskega prosta, Manuel Neuer je žogo odbil, a le do Adama Szalaija, ki je iz bližine nastreljal prav vratarja münchenskega Bayerna. Madžari so v prvem polčasu zagrozili še nekajkrat, a jim nemške mreže ni uspelo zatresti.

Zato pa so v 39. minuti zatresli svojo. Po lepi akciji Juliana Draxlerja in nizkem predložku Jonasa Hectorja se je priložnost ponudila Mariu Götzeju, žoga pa se je na koncu od branilca Adama Langa odbila za hrbet nemočnega vratarja Gaborja Kiralyja. V nadaljevanju je po dobri uri igre vodstvo podvojil Thomas Müller.

Akcijo za zadetek je začel Jerome Boateng, nadaljeval Mario Gomez, s strelom v prazno mrežo pa jo je zaključil Müller. Varovanci Joachima Löwa so se ob koncu tekme potegnili nekoliko v obrambo in tekmo razmeroma mirno pripeljali do konca.

Hrvati do vrha napolnili mrežo San Marina
Hrvaška reprezentanca je pričakovano gladko dobila obračun s San Marinom. 'Ognjeni' so nasprotniku nasuli kar 10 zadetkov, že v prvem polčasu pol ducata, ko so zadeli Marko Pjaca, Mario Mandžukić (3x), Dario Srna in Ivan Perišić. Slednji je nato mrežo zatresel še v peti minuti nadaljevanja, po slabe pol ure igre je na 8:0 povišal Nikola Kalinić. Ta je v 73. minuti povišal prednost svoje ekipe na 9:0, hat-trick je po podaji Perišića dopolnil šest minut pred iztekom rednega dela srečanja.

Arsenalovca porazila Škote
Francozi so brez večjih težav premagali izbrano vrsto Škotske, delo so opravili že v prvem polčasu (3:0). Že v 8. minuti je s fantastično potezo - zadetek je dosegel s peto - gostitelje po podaji Bacaryja Sagnaja v vodstvo popeljal Olivier Giroud. Po dobre pol ure igre je napadalec Arsenala vodstvo podvojil po odbitem Payetovem strelu, v izdihljajih prvega polčasa se je med strelce vpisal še en Arsenalov igralec, Laurent Koscielny. Branilec je žogo pospravil v mrežo po lepo uigrani akciji s Patriceom Evrajem po podaji iz kota. V nadaljevanju se izid ni več spremenil.

Remi med Slovaško in Severno Irsko
Slovaška, ki bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 igrala v skupini s Slovenijo, je na prijateljski tekmi na stadionu v Trnavi gostila Severno Irsko. Udeleženki letošnjega evropskega prvenstva v Franciji sta se razšla brez golov. Slovaki bodo na svojem prvem evropskem prvenstvu, ki se bo v Franciji začelo 10. junija, igrali v predtekmovalni skupini B skupaj z Rusijo, Walesom in Slovaško, Severni Irci pa se bodo merili v skupini C skupaj z Nemčijo, Ukrajino in Poljsko.

Prijateljske tekme, sobota:
NEMČIJA - MADŽARSKA 2:0 (1:0)
Lang 39./ag, Müller 64.

HRVAŠKA - SAN MARINO 10:0 (6:0)
Pjaca 20., Mandžukić 23., 36., 38., Srna 24., Perišić 40., 50., N. Kalinić 59., 73., 84.

SLOVAŠKA - SEVERNA IRSKA 0:0

AVSTRIJA - NIZOZEMSKA 0:2 (0:1)
Janssen 9., Wijnaldum 66.

FRANCIJA - ŠKOTSKA 3:0 (3:0)
Giroud 8., 35., Koscielny 39.