Ricardo Quaresma je bil neustavljiv za obrambo Estonije. Foto: Reuters
Ricardo Quaresma je bil neustavljiv za obrambo Estonije. Foto: Reuters
Portugalci napolnili mrežo Estonije

Portugalci so prejšnji teden izgubili na Wembleyju proti Angliji z 0:1, a Ronaldo ni bil v kadru, saj je užival na dopustu na Ibizi po zmagi madridskega Reala v finalu Lige prvakov.

Pred 52.000 gledalci na stadionu Luz je blestel Quaresma, ki je najprej v 36. minuti z zunanjim delom desnice sijajno podal pred vrata, kjer je Ronaldo z glavo zatresel mrežo. Tri minute zatem je Quaresma zavrtinčil žogo prek vratarja Pavla Londraka s 15 metrov. Estonci so bili nemočni. Tik pred odmorom je Ronaldo po dvojni podaji z Joaom Mariom dosegel že 58. zadetek v dresu izbrane vrste.

Luis Nani je na začetku drugega polčasa zamenjal Ronalda, gostitelji pa niso prav nič popuščali. Quarsema je v 55. minuti podal iz kota, Danilo pa je z glavo povišal na 4:0. 32-letni vezist Bešiktaša je podal pred vrata tudi po uri igre, Londrak pa je žogo izbil v Karola Metsa, ki je z avtogolom še povišal prednost Portugalcev.

Renato Sanches je v 77. minuti našel Quaresma za 6:0, piko na i sijajnemu večeru v Lizboni pa je postavil Eder deset minut pred koncem.
Izbranci Fernanda Santosa bodo favoriti v skupini F na evropskem prvenstvu v Franciji. V torek jih najprej čaka Islandija v St. Etiennu, sledita še tekmi proti Avstriji in Madžarski.

Pripravljana tekma, Lizbona:
PORTUGALSKA - ESTONIJA 7:0 (3:0)
Ronaldo 36., 45., Quaresma 39., 77., Danilo 55., Mets 61./ag, Eder 80.

Portugalci napolnili mrežo Estonije