Chris Smalling je natančno poslal žogo v malo mrežico. Foto: EPA
Chris Smalling je natančno poslal žogo v malo mrežico. Foto: EPA

Izbranci Roya Hodgsona, ki se bodo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 srečali tudi s Slovenijo, niso blesteli. Na zadnjem testu pred prvenstvom stare celine v Franciji so prvič skupaj zaigrali Harry Kane, Jamie Vardy in Wayne Rooney.

Z igralcem manj Portugalci nemočni
Portugalci, ki so igrali brez Cristana Ronalda, so že od 35. minute igrali le z deseterico, saj je bil izključen Bruno Alves. Branilec je prejel rdeči karton zaradi nevarnega štarta na Kana, napadalca Tottenhama je zadel v glavo s pravim karatejskim udarcem.

Portugalska se je nato večino srečanja le branila, niti enkrat ni streljala v okvir vrat. V 86. minuti je rezervist Raheem Sterling z leve strani podal pred vrata, kjer je Smalling z glavo poslal žogo v mrežo, vratar Rui Patricio je bil nemočen.
Hodgson bi raje igral proti popolnim Portugalcem
"Velikokrat se zgodi, da imajo ekipe z igralcem več težave. Raje bi na taki tekmi igral proti popolni ekipi Portugalske, saj bi to pomenilo boljšo tekmo in tudi več napadov tekmecev. Imeli smo veliko posest žoge, skušali smo poiskati lukjno v strnjeni obrambi Portugalcev. Zelo sem zadovoljen, da nismo prejeli zadetka, Potrpežljivo smo čakali na pravi trenutek, najbolj nevarni smo bili prav ob koncu tekme. Gol je bil posledica daljšega obdobja našega pritiska. Mislim, da smo lahko zadovoljni, saj smo premagali močno reprezentanco," je pojasnil Hodgson.

Angleži bodo na evropskem prvenstvu v Franciji igrali v skupini B skupaj z Rusijo, Walesom in Slovaško, Portugalci pa se bodo merili v skupini F skupaj z Islandijo, Avstrijo in Madžarsko.

Prijateljske tekme:
ANGLIJA - PORTUGALSKA 1:0 (0:0)
82.503; Smalling 86.
RK: Bruno Alves 35./Portugalska

Anglija: Hart, Walker, Cahill, Smalling, Rose, Milner (66./Wilshere), Dier, Alli (90./Henderson), Kane (78./Sturridge), Rooney (78./Lallana), Vardy (66./Sterling).

Portugalska: Rui Patricio, Vieirinha, Carvalho (90./Eder), Bruno Alves, Eliseu, Eduardo, (46./Andre Gomes), Joao Moutinho (73./Carvalho), Danilo, Adrien Silva (72./Renato Sanches), Rafa Silva (38./Jose Fonte), Nani (61./Quaresma)

Sodnik: Marco Guida (Italija)




Petek:
ŠVICA - MOLDAVIJA

ROMUNIJA - GRUZIJA

ALBANIJA - UKRAJINA