Jonathan Tah je že prispel v Evian les Bains in se pridružil treningom. Foto: EPA
Jonathan Tah je že prispel v Evian les Bains in se pridružil treningom. Foto: EPA

V torek je Joachim Löw prejel zelo neprijetno novico. Na treningu si je koleno poškodoval branilec Rome Rüdiger, ki naj bi prevzel vlogo Matsa Hummelsa. Steber obrambe, ki je iz dortmundske Borussie prestopil v Bayern, še ne bo pripravljen za uvodno tekmo elfa v nedeljo proti Ukrajini v Lillu.

56-letni Löw je iz hotela v Evian-les-Bainsu poklical Taha, ki je imel že vse pripravljeno za pot na počitnice v ZDA. "Seveda sem moral poklicati osrednjega branilca. Zadnje tri tedne je Tah vadil in ohranjal pripravljenost. Prepričan sem, da se bo zelo hitro vključil v ekipo. Za izbrano vrsto je že odigral eno tekmo in pozna delo pri nas," je pojasnil nemški selektor, ki ima največ težav prav v obrambi.

Že na levi strani obrambe je pred dvema letoma vskočil Benedikt Höwedes. Na desni strani je igral kapetan Bayerna Philipp Lahm, ki je po zmagi v Braziliji končal kariero v izbrani vrsti. Löw bo zagotovo vključil tudi mladega upa Bayerna Joshuo Kimmicha, ki se je letos izkazal v Ligi prvakov.

Nemška izbrana vrsta je najmlajša na evropskem prvenstvu. V povprečju so igralci stari le 25,8 leta. Ilkay Gündogan in Marco Reus zaradi poškodb nista v kadru, poleg Hummelsa pa tudi kapetan Bastian Schweinsteiger še ni pripravljen za 90 minut igre.

Skupina C,

1. krog, nedelja, 12. junija, ob 18.00:

POLJSKA - SEVERNA IRSKA (Nica)
Ob 21.00:
NEMČIJA - UKRAJINA (Lille)

2. krog, četrtek, 16. junija, ob 18.00:
UKRAJINA - SEVERNA IRSKA (Lyon)
Ob 21.00:
NEMČIJA - POLJSKA (St. Denis)

3. krog, torek, 21. junija, ob 18.00:
UKRAJINA - POLJSKA (Marseille)

SEVERNA IRSKA - NEMČIJA (Pariz)