Na tekmi Hrvaška - Češka so hrvaški huligani nekaj minut pred koncem na igrišče zmetali bakle in druga pirotehnična sredstva. Foto: Reuters
Na tekmi Hrvaška - Češka so hrvaški huligani nekaj minut pred koncem na igrišče zmetali bakle in druga pirotehnična sredstva. Foto: Reuters

Izgred navijačev se je zgodil na sobotni tekmi s Češko v Saint Etiennu. Hrvaški huligani so nekaj minut pred koncem na igrišče zmetali bakle in druga pirotehnična sredstva, pri tem so vzklikali tudi rasistična gesla.

Hrvaška se je tako izognila drastični kazni, izključitvi s turnirja, bo pa zveza plačala denarno kazen. Disciplinska komisija Uefe je Hrvaški nogometni zvezi tudi prepovedala prodajati vstopnice huliganom.

Sestanek disciplinske komisije se je začel ob 10. uri, ob 16.30 pa so sporočili, da se bodo o kazni izrekli šele v torek. Vseeno je komisija primer zaprla danes.

Hrvaška bo predtekmovalni del EP-ja končala v torek s tekmo proti Španiji. Med 16 najboljših se bo prebila že s točko, z zmago nad Španijo pa bi osvojila prvo mesto v skupini. Na prvih dveh mestih skupine D Hrvaške ne bo le v primeru, če bo izgubila tekmo s Španijo, Češka pa bo premagala Turčijo in bo z istim številom točk prehitela Hrvaško.

Evropska nogometna zveza je odprla tudi preiskavo neredov med tekmo Albanije in Romunije. Uefa obtožuje obe zvezi, da so navijači na zelenico zmetali pirotehnična sredstva in nekatere druge predmete, albanski navijači pa so vdrli še na igrišče. Kdaj bo Uefa določila morebitne kazni, še ni znano.