Matej Pučko je zagotovil Koprčanom sijajno izhodišče pred povratno tekmo na Bonifiki. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Pučko je zagotovil Koprčanom sijajno izhodišče pred povratno tekmo na Bonifiki. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranci Rodolfa Vanolija so v prvem polčasu kljub zahtevnim razmeram za igro (vseskozi je deževalo, temperatura pa je bila 12 stopinj Celzija) imeli nadzor nad njo. Najlepšo priložnost so zapravili v 20. minuti, ko se je po strelu z glavo hrvaškega napadalca Josipa Ivančića izkazal domači vratar Thomas Nielsen. Tudi v nadaljevanju je bila pobuda na strani gostov, v prvem polčasu so sprožili tri strele na islandska vrata, gostitelji proti njihovim le enega.

Kanarčki so v 50. minuti prek Ivice Guberca zapravili sijajno priložnost za vodstvo, znova pa se je izkazal Nielsen. Slovenski pokalni prvaki so bili dejavnejši, imeli so še nekaj polpriložnosti. V 77. minuti se je Pučko odločil za strel s 25 metrov in velemojstrsko zatresel mrežo.

V nedeljo superpokal na Bonifiki
Koprčani takoj po tekmi potujejo domov, saj jih že v nedeljo na Bonifiki čaka tekma z Mariborom za slovenski superpokal, v četrtek ob 20.30 pa jih čaka še povratni obračun z Vikingurjem.

Vikingur si je pred dvema letoma zagotovil mesto v islandski nogometni eliti, zadnje prvenstvo končal na četrtem mestu in si s tem zagotovil mesto v Evropi. Islandci nimajo ravno veliko mednarodnih izkušenj, saj so pred 22 leti v prvem krogu takratnega Pokala Uefe v prvem krogu izpadli proti CSKA-ju iz Moskve. Vikingur je bil petkrat prvak Islandije, vendar je njihov zadnji naslov še iz leta 1991.

Evropska liga, 1. predkrog:
VIKINGUR REYKJAVIK - LUKA KOPER 0:1 (0:0)
1.200; Pučko 77.

Vikingur Reykjavik: Nielsen, Snorrason ( 52./Steingrimsson), Živković, Lowing, F. Olafsson, Tasković , Atlason, Jonsson, Baldvinsson, Toft ( 64./Kristinsson ), Bjarnason ( 85./Arnarsson).

Luka Koper: Simčič, Hadžić, Halilović, Šme, Tomić, Guberac, Črnigoj, Palčič ( 67./Rahmanović), Pučko, Galešić ( 91./Blažič), Ivančić ( 82./Lotrič).

Sodnik: Andrew Dallas (Škotska)

Povratna tekma bo 9. julija.




2. predkrog:
VIKINGUR ali KOPER - SILAMÄE KALEV (EST) ali HAJDUK SPLIT

Prve tekme bodo 16. julija, povratne 23. julija.