Mladi navijači so lovili avtograme slovenskih nogometašev. Takole je nekaterim uspelo ujeti avtogram Bojana Jokiča. Foto: MMC RTV SLO/M. L.
Mladi navijači so lovili avtograme slovenskih nogometašev. Takole je nekaterim uspelo ujeti avtogram Bojana Jokiča. Foto: MMC RTV SLO/M. L.
Zlatan Ljubijankič, Mišo Brečko, Bojan Jokič in Zlatko Dedič
Del slovenske nogometne reprezentance se je premierno predstavil v modnih oblačilih, ki jih bodo nosili zunaj igrišč v Južni Afriki. Takole so pred objektive stopili Zlatan Ljubijankič, Mišo Brečko, Bojan Jokič in Zlatko Dedič. Foto: MMC RTV SLO/M. L.

Zvesti oboževalci, stari in mladi, so preplavili City Park, iščoč avtogram ali pa priložnost za fotografiranje z nogometnimi junaki. Kot po modni stezi so se do glavnega odra sprehodili Milivoje Novakovič, Andraž Kirm, Tim Matavž, Zlatan Ljubijankič, Samir Handanovič, Mišo Brečko, Bojan Jokič, Zlatko Dedič in kapetan Robert Koren ter spregovorili s povezovalko dogodka Majo Tratnik. Zadnji pa je zbrano množico s svojo navzočnostjo navdušil še selektor Matjaž Kek.
Igralci modni zunaj igrišč
Reprezentanti so bili oblečeni v obleko s suknjičem na en gumb, ki je imela na prsnem predelu všit logotip ekipe. Prav tako so nosili modro kravato ter belo srajco – vse iz linije Dirk Bikkembergs Sport Couture. Obleko so dopolnjevali lahki črni čevlji, ki jih je ravno tako krasil logotip ekipe. Sicer pa je celotno moštvo prejelo oblačila omenjene znamke, v katerih se bo na svetovnem prvenstvu predstavljalo zunaj nogometnih igrišč.
Za avtogram tudi prek otrok
Seveda so bili za obiskovalce avtogrami omenjenih nogometašev vredni zlata, zato so jim vneto pod roke molili papirnate liste, albume s sličicami in celo majice. Z njimi so želeli nekateri spregovoriti, drugim se je nasmehnila sreča in so se z nogometaši tudi fotografirali. Peščica obiskovalcev, predvsem starejših, pa je mlajše navijače na silo odrivala stran in se prerivala v ospredje, kjer je brez sramu "prehitela vrsto" ter avtograme dobila na račun mladine, ki je na nogometaše čakala bistveno dlje časa (gosti večera so za nameček na prireditev prišli še s približno polurno zamudo).
Klepet v sproščenem ozračju
Po uradni predstavitvi in ogledu krajšega promocijskega videoposnetka za zgoraj omenjeno znamko so se nogometaši pomešali med izbrane goste, se z njimi fotografirali, delili avtograme in se ob kozarcu vina tudi pogovarjali. Prav tako so bili na voljo novinarjem, ki so z njimi opravili nekaj intervjujev. Med gosti smo srečali tudi Toneta Fornezzija - Tofa, slovenskega rokometaša Aleša Pajoviča in tekačico Brigito Langerholc. Prav tako smo videli še nekdanjega košarkarja Jako Daneua. Po pozivu Boštjana Gasserja, tehničnega vodje Nogometne zveze Slovenije, so slovenski reprezentanti okoli 22. ure prireditev tudi zapustili ter se namenili na Brdo pri Kranju, kjer jih v petek čaka uradna predstavitev.
Utrinke s prireditve si oglejte v spodnji fotogaleriji: