Marcos Tavares je najzaslužnejši za velike uspehe Maribora v zadnjih treh sezonah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marcos Tavares je najzaslužnejši za velike uspehe Maribora v zadnjih treh sezonah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Slovenski nogometaši iz klubov 1. SNL so v okviru glasovanja že šesto leto zapored izbirali najboljšo enajsterico sezone ter najboljše tri slovenske nogometaše pretekle sezone.

Za najboljšega vratarja 1. SNL je bil izbran član Luke Kopra Ermin Hasić. Najboljši branilci po mnenju nogometašev so bili Aleksander Rajčević (Maribor), Sreten Sretenović (Olimpija), Mitja Viler (Maribor) in Boban Jović (Olimpija). Med vezisti so si največ glasov prislužili Dare Vršič (Olimpija), Dejan Mezga (Maribor) in Konstantin Vasiljev (Luka Koper, zdaj Amkar Perm), med najboljšimi tremi napadalci pa so se znašli Marcos Tavares (Maribor), Milan Osterc (Luka Koper) in Damir Pekič (Domžale).

Za najboljšega nogometaša sezone 2010/11 v Sloveniji je bil prepričljivo izglasovan Tavares, ki je prejel 27 odstotkov vseh glasov. To je že druga njegova zmaga v tej kategoriji. Sledita mu Vasiljev z devetimi odstotki glasov in Vršič z osmimi odstotki glasov.

Prireditve v hotelu Mons v Ljubljani so se poleg okoli 150 povabljencev, članov Spinsa, predstavnikov upravnega odbora Sindikata športnikov Slovenije, predstavnikov klubov 1. SNL in Združenja 1. SNL, udeležili tudi predstavniki nogometnih sindikatov iz Srbije, Črne gore in Hrvaške na čelu s predsednikom hrvaškega sindikata nogometašev Dariom Šimićem.