Domžale, ki so bile prvič pokalni prvak leta 2011, so z novo pokalno lovoriko rešile ne prav posrečeno sezono, v kateri so osvojile četrto mesto v državnem prvenstvu. Foto: BoBo
Domžale, ki so bile prvič pokalni prvak leta 2011, so z novo pokalno lovoriko rešile ne prav posrečeno sezono, v kateri so osvojile četrto mesto v državnem prvenstvu. Foto: BoBo
Gaber Dobrovoljc je v 61. minuti natančno meril z glavo in odločil finale. Foto: BoBo
Teleing GMT Pomurje
V ženski konkurenci so pokalne prvakinje postale nogometašice Teleing GMT Pomurja, ki so v nedeljo nesrečno ostale brez naslova državnih prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale sezono rešile s pokalno lovoriko
Podelitev priznanj in analiza po koncu finala pokala
Dobrovoljc po uri finala Domžale popeljal v vodstvo
Gladka zmaga Teleing Pomurja v ženskem pokalu

Žan Majer je v 61. minuti podal iz kota v kazenski prostor, kjer je branilec Dobrovoljc natančno meril z glavo. Domžalčani so tako unovčili prednost igralca več, potem ko je moral v 55. minuti zaradi drugega rumenega kartona z igrišča Alexandru Cretu.

Razprodana Bonifika, na kateri je bilo več Olimpijinih navijačev (okrog tisoč), ni videla posebej privlačne igre, ampak bolj taktično predstavo. Domžale so imele več priložnosti, razmerje v strelih v okvir vrat je bilo 5:2 v njihovo korist. Olimpija ni resneje ogrozila vrat Dejana Milića. Sodnik je pokazal kar deset rumenih kartonov in dva rdeča. Ob koncu ga je zaradi grobe igre dobil še en Olimpijin igralec, Nemanja Mitrović.

Kar je zmanjkalo v prvenstvu, se je zdaj poklopilo
"Ekstremno sem vesel. Zaslužili smo si zmago, imeli smo veliko smole v prvenstvu. Za nami je izjemno naporna sezona. Živeli smo za ta finale in v njem prevladovali," je povedal trener Domžal Simon Rožman, ki je osvojil svojo prvo lovoriko. Med junaki tekme je bil Žan Majer: "Odigrali smo vrhunsko tekmo. Kar nam je zmanjkalo v prvenstvu, se je zdaj poklopilo. Vsaj malo smo popravili sezono."

Hadžić: Odločila je izključitev
Olimpijin strateg Safet Hadžić (četrti trener te sezone), ki je bil verjetno zadnjič na ljubljanski klopi (že v četrtek prihaja Igor Bišćan), je opozoril na rdeči karton Romuna Cretuja.

"Tekma je bila borbena z obeh strani, izgubili pa smo jo zaradi rdečega kartona. Ali je bila to moja zadnja tekma na klopi Olimpije, ne bi govoril, se pa s tem, da naj bi me zamenjali, nisem obremenjeval."

Majer zadel vrhnji del prečke
Domžale so bile konkretnejše, igrale so bolj moštveno. V peti minuti je Majer izvajal prosti strel z leve strani. Žoga je letala visoko v loku in se dotaknila vrhnjega dela prečke. Ivan Firer je po dobre pol ure igre z levico sprožil močen strel od daleč, Rok Vodišek pa je imel precej dela. V naslednjem napadu je Olimpija sprožila prvi strel v okvir vrat, poskusil je Danijel Miškić.

V drugem polčasu je Hadžić poskušal osvežiti napad, v igro je prišel Julius Wobay, a je sledil nov prekršek Cretuja (nad Firerjem) za rumeni karton (sodnik je bil tokrat prestrog) in pot v slačilnico, dodatno pa je Olimpijo šokiral še gol Gabra Dobrovoljca.

Tolažilna nagrada za Teleing Pomurje
V ženskem finalu sta se pomerili ekipi Teleing GMT Beltinci in Rudar Škale. Državne podprvakinje so bile pričakovano boljše in so zmagale s 6:0. Tjaša Tibaut je dosegla hat-trick.

"Mislim, da je končni izid 6:0 kar realen. Se je pa videlo na tekmi, da naše igralke še niso pozabile poraza z zadnje tekme SŽNL. Zmenili smo se, da oddelamo zadnjo tekmo po najboljših močeh. Trudile so se, a se je videlo, da niso povsem pri stvari,“ je pojasnil trenerka Nuša Ladinek.

V mladinskem (moškem) finalu pokala je Maribor po enajstmetrovkah s 7:6 premagal Bravo Publikum.


POKAL SLOVENIJE, finale, Koper:
DOMŽALE - Olimpija 1:0 (0:0)
3.200; Dobrovoljc 61.
RK: Cretu 55., Mitrović 93./oba Olimpija

Domžale: Milić, Širok, Blažič, Dobrovoljc , Balkovec , Husmani, Franjić ( 74./Volarič), Majer, Vetrih , Repas ( 87./Bratanović), Firer .

Olimpija: Vodišek, Klinar , Zarifović , Mitrović (93.), Štiglec, Boateng ( 51./Wobay), Miškić , Cretu (55.), Kirm ( 77./Oduwa), Benko , Abass ( 60./Bajrić).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Ženski pokal, finale:
TELEING GMT BELTINCI - ŽNK Rudar Škale 6:0 (4:0)
120; Conjar 6., Tibaut 13., 24., 32., Nikolić 78., Prša 81./11-m

Teleing GMT Beltinci: Fras, Krstić (93./Marić), Hercigonja Moulton (81./N. Nemec), Kolbl, Rogan, Rozmarič, Nikolić, Bradić (52./T. Nemec), Prša, Tibaut, Conjar (73./Godina).

Rudar Škale: Zilić, Golob (35./Maksimović), Agrež, Zagajšek (75./Tič), Križaj, Lukek, Pijuković (44./Ledinek), Jelovšek (86./Šelih), Pleterski, Bric, Turakanović (90./Pinter).

Sodnica: Tanja Subotić

Domžale sezono rešile s pokalno lovoriko
Podelitev priznanj in analiza po koncu finala pokala
Dobrovoljc po uri finala Domžale popeljal v vodstvo
Gladka zmaga Teleing Pomurja v ženskem pokalu