Pep Guardiola še ni popolnoma zadovoljen z igro svojih izbrancev. Foto: EPA
Pep Guardiola še ni popolnoma zadovoljen z igro svojih izbrancev. Foto: EPA
Mehdi Benatia
Mehdi Benatia je poleti iz Rome prestopil k Bayernu. Na Olimpicu je prejel glasne žvižge ob vsakem dotiku žoge. Foto: EPA
Nogometaši Ajaxa so opravili zadnji trening pred tekmo z Barcelono. Foto: EPA

"Ta poraz je pustil velike posledice. Naši igralci preživljajo težke trenutke, tudi na sobotni tekmi v Neaplju (0:2) nam ni šlo po načrtih. Tako visok poraz poruši samozavest," je pojasnil športni direktor Walter Sabatini.

Garcia bi bil zelo zadovoljen s točko
"Točka v Münchnu bi pomenila velik uspeh. Proti najmočnejšim ekipam imamo težave. Ne bo težko doseči boljšega izida kot na prvi tekmi, slabše pač ne more biti," je dodal trener Rudi Garcia. Roma ima štiri točke in je v dobrem položaju za končno drugo mesto v skupini E.

Bavarci bi si z zmago v sredo že zagotovili prvo mesto in s tem ugodnejši položaj pred žrebom osmine finala. V sijajni formi je Arjen Robben, ki je na novinarski konferenci prejemal številne pohvale nemških in italijanskih predstavnikov sedme sile. V soboto je Nizozemec z bele točke odločil derbi Bundeslige proti dortmundski Borussii (2:1).

Lanske zmage plod odličnega dela predhodnika Heynckesa
Pep Guardiola je lahko zelo zadovoljen, a še vedno vidi številne možnosti za izboljšavo. "Imamo dobre izide, vendar sem prepričan, da lahko igramo še precej bolje. Igralci se vse bolj približujejo mojemu sistemu igre. Bolj sem zadovoljen kot lani ob istem času. Lanske zmage v Bundesligi so bile plod odličnega dela Juppa Heynckesa," je svojega predhodnika pohvalil španski strateg. Heynckes je maja 2013 z Bayernom osvojil edino trojno krono v bogati zgodovini kluba.

83 kotov in nobenega gola
Predvsem pri kotih je Bayern zelo slab. Priigra si jih ogromno, a je popolnoma nenevaren. "Pri kotih smo katastrofalni. To moramo nujno izboljšati. Prevladujemo na zelenici, si priigramo veliko kotov, učinka pa ni," je poudaril Guardiola. Toni Kroos je decembra lani zadnji uspešno izvedel kot, po katerem je padel zadetek. V letošnji sezoni so imeli nemški prvaki v Bundesligi na voljo kar 83 kotov, a niso niti enkrat zadeli.

"Roma bo izjemno motivirana. Pričakujem drugačno taktiko z njihove strani. Imajo veliko ponosa in ne bodo še enkrat doživeli visokega poraza. Ta tekma se začenja z 0:0, nobene prednosti nimamo na začetku," je dodal Guardiola.

Kolarov bo počival mesec dni
Manchester City se bo na drugi tekmi skupine E pomeril s CSKA-jem. Novega spodrsljaja si angleški prvaki ne smejo privoščiti. Aleksandar Kolarov vsaj mesec dni ne bo mogel igrati zaradi poškodbe mečne mišice. 28-letni igralec, ki je za Srbijo od leta 2008 na 52 tekmah dosegel šest golov, se je poškodoval na ogrevanju pred nedeljskim mestnim derbijem z Unitedom in nato na tekmi ni igral. "Poškodba ni tako nedolžna in manjkal bo najmanj mesec dni," je novico potrdil trener Manuel Pellegrini.

Yaya Toure žrtev rasnega nasilja na Twitterju
Britanska policija raziskuje poročila, da je bil vezist Cityja Yaya Toure na Twitterju žrtev rasnega nasilja. 31-letni reprezentant Slonokoščene obale je prvič po petih mesecih spet aktiviral svoj račun na Twitterju, v le nekaj urah pa naj bi prejel številne rasistične grožnje.

Protirasistična organizacija Kick it Out je sporočila, da je policijo obvestila o "rasističnih tvitih", ki so bili namenjeni Toureju. "Yaya Toure je bil na Twitterju le nekaj ur, pa je že prejemal rasistične grožnje in opazke," je za BBC dejal tiskovni predstavnik omenjene organizacije.

"Zelo nas moti dejstvo, da je nekdo deležen takšne obravnave. Tudi zaradi takšnih incidentov nogometaši dvomijo o uporabi družabnih omrežij. Yaya Toure ima našo polno podporo," je še dejal.

"Ibra" še ni popolnoma okreval
Zlatan Ibrahimović v sredo ne bo mogel igrati proti Apoelu zaradi poškodbe pete. "Upam, da bo ta neprijetna bolečina čim prej odpravljena. V tem primeru bo hitro ponovno na visoki tekmovalni ravni," je dejal trener PSG-ja Laurent Blanc.

Švedski napadalec v tej sezoni zaradi poškodbe manjka že deset tednov. Ni ga bilo tudi konec septembra na dvoboju Lige prvakov z Barcelono (3:2). Drugo priložnost za dvoboj z Barco bo imel 10. decembra, ko se bosta v zadnjem krogu predtekmovanja tekmeca pomerila na Camp Nouu.

Še prej, 15. in 18. novembra, pa bi lahko, če bo zdrav, nastopil za Švedsko v dvobojih s Črno goro in Francijo. "Ne bi me presenetilo, če bi ga skušali vpoklicati. Ko imaš priložnost, da vključiš takega igralca v ekipo, skušaš storiti vse, da se to uresniči," je menil Blanc.

4. KROG, sreda ob 20.45, skupina E:
MANCHESTER CITY - CSKA MOSKVA

BAYERN - ROMA

Verjetni postavi:

Bayern: Neuer, Benatia, Boateng, Dante, Lahm, Xabi Alonso, Alaba, Robben, Müller, Götze, Lewandowski.

Roma: de Sanctis, Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas, de Rossi, Keita, Nainggolan, Iturbe, Totti, Gervinho.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)



Lestvica:                        
BAYERN           3  3 0 0  9:1  9
ROMA             3  1 1 1  7:9  4
MANCHESTER CITY  3  0 2 1  3:4  2
CSKA MOSKVA      3  0 1 2  3:8  1


Skupina F:
AJAX - BARCELONA

PARIS SG - APOEL

Lestvica:                         
PARIS SG         3  2 1 0  5:3  7 
BARCELONA        3  2 0 1  6:4  6 
AJAX             3  0 2 1  3:5  2 
APOEL            3  0 1 2  1:3  1 


Skupina H:
ŠAHTAR DONECK - BATE BORISOV

ATHLETIC BILBAO - PORTO

Lestvica:                        
PORTO            3  2 1 0 10:3  7
ŠAHTAR DONECK    3  1 2 0  9:2  5
BATE BORISOV     3  1 0 2  2:14 3
ATHLETIC B.      3  0 1 2  2:4  1