Se bo Srečko Katanec med vrnitvijo v Slovenijo ustavil na večerji v Splitu? Foto: RTV SLO/T. G.
Se bo Srečko Katanec med vrnitvijo v Slovenijo ustavil na večerji v Splitu? Foto: RTV SLO/T. G.
Srečko Katanec
Po začetni evforiji so v Makedoniji vse manj navdušeni nad Katancem. Foto: EPA

Prav ime tvorca slovenske nogometne pravljice, ki zdaj sedi na klopi makedonske reprezentance, je v zadnjih dneh dobesedno preplavilo hrvaški medijski prostor. Kandidata sta še Sergije Krešić in Elvis Scoria, vendar bi na Poljudu na klopi najraje videli Katanca. Novico o želenih trenerjih je Hajduk objavil tudi na svoji spletni strani.

"S Hajdukom nisem imel stika. Imam pogodbo do konca leta in mislim jo oddelati. Če imajo v Splitu interes, naj se pogovorijo s predsednikom zveze Hadžiristeskim," je na novinarsko vprašanje na torkovi tiskovni konferenci pred tekmo z Nigerijo odgovoril Katanec. Prav Hadžiristeski pa je za Slobodno Dalmacijo izjavil, da bo upošteval željo Katanca in da mu ne misli stopiti na pot.


Na Makedonski nogometni zvezi so za MMC zatrdili, da jih iz Hajduka ni klical še nihče. Katanca na dan tekme razumljivo nismo mogli priklicati. Več bo jasno v četrtek proti večeru, ko se "Srečko nacionale" vrača v Slovenijo.

Hajduk se je za menjavo trenerja odločil po slabem štartu v prvenstvu, kjer je v petih krogih zbral le 9 točk. Dinamo jih ima 15. Splitčani so se pred sezono močno okrepili. Prišli so Igor Tudor, iz Dinama iz Kijeva pa Goran Sablić, Romun Florin Cernat in Latvijec Maris Verpakovskis.

R. K.