Zdravko Mamić že vrsto let buri hrvaško javnost. Foto: EPA
Zdravko Mamić že vrsto let buri hrvaško javnost. Foto: EPA

Brata Mamić sumijo podkupovanja in utaje davkov, s katerimi naj bi oškodovala klub in državo za več kot 17 milijonov evrov. Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu je v petek objavil, da je sprožil uradno preiskavo proti Mamićema, izvršnemu direktorju Hrvaške nogometne zveze Damirju Vrbanoviću in delavcu davčne uprave Milanu Pernarju.

Prijeta takoj ob vrnitvi v domovino
Brata Mamić so prijeli takoj po njunem prihodu na hrvaško ozemlje ob navzočnosti njunih odvetnikov. Napovedali so, da bodo v pogovorih s preiskovalci odgovorili na vsa vprašanja, da bi dokazali nedolžnost, so zapisali na spletni strani Dinama.

Vrbanovića so prijeli v petek na zagrebškem letališču, ko se je s poti vrnil na Hrvaško. Prvoobtoženec v primeru je Pernar, ki je zaradi suma sprejemanja podkupnine že v zagrebškem preiskovalnem zaporu.

Nečednosti naj bi potekale šest let
Četverica naj bi oškodovala Dinamo za najmanj 117,8 milijona kun (15,5 milijona evrov), državni proračun pa vsaj za 12,4 milijona kun (1,6 milijona evrov). Nečednosti naj bi se dogajale šest let.

Policija prijela brata Mamić
Policija prijela brata Mamić