Maribor je zadnjič igral na Marakani v začetku 70. let. Priložnost za obisk slovitega štadiona je izkoristilo kar nekaj navijačev vijoličastih. Foto: RTV SLO
Maribor je zadnjič igral na Marakani v začetku 70. let. Priložnost za obisk slovitega štadiona je izkoristilo kar nekaj navijačev vijoličastih. Foto: RTV SLO

Katastrofalni poraz! Nočna mora! Nobena linija ni delovala.

Vladislav Lungu
Lani je v Pokalu Intertoto padel Villarreal, tokrat je bil premočan Hajduk Kula. Navijači Maribora pred novo sezono nimajo še nobenega zagotovila, da se je kriza vijoličastih končala. Foto: EPA

V drugem polčasu, ko je Maribor sicer pokazal nekaj več, je Komazec s svojim drugim golom na srečanju postavil končnih 5:0 in polom mariborskih nogometašev je bil popoln. Po dobri igri in zmagi z 2:0 na prvi tekmi takega razpleta v Beogradu ni pričakoval nihče.

Eni umirali, drugi vedno boljši
Uvodne minute so obetale več, saj so imeli Mariborčani terensko premoč. V drugi minuti Mihelič po prostem strelu ni najbolje zadel žoge, v šesti minuti pa je strel Makrieva od daleč malo zgrešil cilj. Sledilo je črne pol ure, ko je Marko Pridigar pobral štiri žoge iz svoje mreže. "Mi smo 'kao' poskušali igrati, oni pa so zadevali. Bili smo vedno bolj mrtvi, oni pa so rasli iz minute v minuto," je obupen prvi polčas komentiral kapetan Maribora Žikica Vuksanovič.

Dno v Pušnikovi karieri
Trener Marijan Pušnik je bil povsem na tleh: "Katastrofalni poraz! Nočna mora! Nobena linija ni delovala. V prvih minutah nismo izkoristili stoodstotnih priložnosti, nato pa igrali na silo. To je eden težjih porazov v moji trenerski karieri. Nasprotnika nismo podcenjevali. Vedeli smo, da bo tekma težka. Igra ni stekla, Hajduk pa je štirikrat streljal in štirikrat zadel."

Fondja menja Cipota
Hud poraz pa ni bil edini udarec za vijolice, ki jih je sinoči zapustil izkušeni branilec Fabijan Cipot. Seli se k Luzernu, osmemu moštvu zadnjega švicarskega prvenstva, ki ga trenira legendarni Ciriaco Sforza. Cipota naj bi v Ljudskem vrtu zamenjal francoski branilec Willy Fondja, ki je podpisal dvoletno sodelovanje.

2. krog Pokala Intertoto:
HAJDUK KULA
- Maribor 5:0 (4:0)
Vasiljević 15., Komazec 31., 67./11-m, Perić 39., Radanović 45.
Prva tekma: 0:2.

Maribor: Pridigar, Popovič, Samardžič, Vuksanovič (65./Zajc), Pečnik, Lungu, Tomažič-Šeruga, Mezga, Mihelič, Brulc, Makriev.

C. R.

Katastrofalni poraz! Nočna mora! Nobena linija ni delovala.