Miroslav Klose (levo) je s športno potezo navdušil v Italiji, cenijo pa ga tudi v vseh medijih v domovini. Foto: EPA
Miroslav Klose (levo) je s športno potezo navdušil v Italiji, cenijo pa ga tudi v vseh medijih v domovini. Foto: EPA
Vladimir Petković
Trener Vladimir Petković je prav tako pohvalil potezo najboljšega napadalca Lazia. Foto: EPA

Dolgoletni nemški reprezentant je v 4. minuti srečanja 5. kroga italijanskega nogometnega prvenstva med Napolijem in Laziem v Neaplju dosegel zadetek z roko po podaji iz kota. Sodnik Luca Banti je gol že priznal, nato pa so ga obkrožili nogometaši Napolija.
Delivec pravice je poklical Kloseja k sebi in Nemec je priznal igranje z roko (v gneči je v slogu rokometaša zelo spretno preusmeril žogo) in celo igralci Napolija so ga potrepljali po ramenih. Nekateri nogometaši skoraj niso mogli verjeti svojim očem in so želeli čim prej seči v roko Kloseju. Redko videna poteza v neizprosnem boju za točke in slavo!

Po takih potezah se prepoznajo šampioni
Ostalo je pri izidu 0:0, v nadaljevanju pa se je razigral najbolj vroč napadalec v Serie A Edinson Cavani, ki je s hat-trickom potopil Lazio (3:0) in Napoli se je zavihtel na vrh lestvice. A to ni glavna tema v italijanskih medijih, vsi hvalijo potezo Kloseja. "Klose pravi džentelmen! Zasluži si glavno nagrado zaradi športnega obnašanja," so zapisali pri Corriere dello Sport.

Gazzetta dello Sport je šla še dlje: "Največje šampione v nogometu se prepozna prav po takih gestah, sploh ni nujno, da so dosegli ključne zadetke na velikih tekmah. Klose, ki je že pravi prvak, je spisal še eno poglavje v nepozabni karieri."

"Kloseja lahko za tako potezo le občudujemo," je poudaril kapetan Napolija Paolo Cannavaro. Trener Lazia Vladimir Petković je dodal: "Njegovo obnašanje je lahko lep zgled za celoten nogomet."

Pred sedmimi leti se je že podobno izkazal
34-letni Klose se je izkazal že 30. aprila 2005, ko je igral za Werder na tekmi Bundeslige proti Arminii iz Bielefelda. Z vratarjem Matthiasom Hainom sta trčila v kazenskem prostoru, sodnik je že pokazal na belo točko, Klose pa je priznal, da prekrška ni bilo. Ostalo je pri izidu 0:0, na koncu pa so Bremenčani le zmagali s 3:0, zadnji gol je dosegel prav Klose. Nemški športni novinarji so pred sedmimi leti Kloseju podelili nagrado za fair play.

"Žoga mi je preprosto padla na roko. Zame je bilo popolnoma normalno, da sem pač povedal sodniku, kaj se je zgodilo," se ni prav nič hvalil Klose.